Εφημερίδα Κοινωνική

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου ζητά από τον Υπουργό Υγείας άμεση στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των μονάδων ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου και Ταύρου

 Breaking News

O Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου ζητά από τον Υπουργό Υγείας άμεση στελέχωση με ιατρικό προσωπικό των μονάδων ΕΟΠΥΥ Μοσχάτου και Ταύρου
24 Ιουνίου 2022

Σε επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου στον Υπουργό Υγείας, κο Αθανάσιο Πλεύρη, επισημαίνει την ανάγκη άμεσης στελέχωσης των μονάδων ΕΟΠΥΥ στο Μοσχάτο και στον Ταύρο με ιατρικό προσωπικό.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του προς τον Υπουργό περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί με την υποστελέχωση των τοπικών μονάδων ΕΟΠΥΥ στις Δημοτικές Ενότητες Μοσχάτου και Ταύρου και επισημαίνει τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου για πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες στην περιοχή που κατοικούν. Ζητά την άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας με τις ειδικότητες του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και του χειρούργου στον Ταύρο και του καρδιολόγου, του παθολόγου ή του Γενικού Ιατρού στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας:

«…ζητάμε να δείξετε ιδιαίτερη ευαισθησία για μία μεγάλη μερίδα πολιτών που δεν μπορούν να διαθέσουν ούτε τα ελάχιστα χρήματα για να απευθυνθούν σε ένα ιδιώτη γιατρό, ούτε έχουν τη δυνατότητα να απομακρύνονται από την πόλη τους για να επισκέπτονται απομακρυσμένες δομές υγείας, ακόμα κι αν πρόκειται για τα δημόσια νοσοκομεία.

Η στελέχωση των τοπικών δομών του ΕΟΠΥΥ με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό κρίνεται μονόδρομος για τις ανάγκες των πολιτών μας. Είμαι σίγουρος ότι θα κατανοήσετε το επείγον του θέματος που σας επισημαίνω και θα αναλάβετε δράση πριν αναγκαστούμε να υποστούμε θλιβερά γεγονότα».

Κλείνοντας την επιστολή του ο Δήμαρχος τονίζει το γεγονός ότι η ανταπόκριση στις ανάγκες της πρωτοβάθμιας υγείας των πολιτών είναι και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ