Εφημερίδα Κοινωνική

Μοσχάτο-Ταύρος: Με επιτυχία συνεχίζεται η δράση ενημέρωσης – πρόληψης- εξέτασης για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

 Breaking News

Μοσχάτο-Ταύρος: Με επιτυχία συνεχίζεται η δράση ενημέρωσης – πρόληψης- εξέτασης για τον ιό HIV και τις Ηπατίτιδες B & C
17 Ιουνίου 2022

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Ανθρωπιστική Οργάνωση Praksis, στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την πρόληψη και προαγωγή υγείας, υλοποιεί δράση με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των δημοτών για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C.

Μέχρι σήμερα η Κινητή Μονάδα της PRAKSIS φιλοξενήθηκε στις 13 Μαΐου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Μοσχάτο και στις 10 Ιουνίου στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου στον Ταύρο και εξειδικευμένοι ιατροί υλοποίησαν δωρεάν εξετάσεις, ανώνυμα και εμπιστευτικά για τον ιό HIV και για τις ηπατίτιδες B & C σε 30 δημότες-κατοίκους, οι οποίοι έλαβαν άμεσα τα αποτελέσματα των εξετάσεων τους. Παράλληλα διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικό με το θέμα.

Η δράση θα επαναλαμβάνεται για το επόμενο διάστημα (εκτός από τον Αύγουστο), κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα και στις 2 κοινότητες εναλλάξ, στην πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη στο Μοσχάτο και στην πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου στον Ταύρο από ώρα 11.00 έως 13.30.

Κατά την υλοποίηση του προγράμματος τηρήθηκε το απαραίτητο πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ