Εφημερίδα Κοινωνική

Μ. Συρεγγέλα: Με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία

 Breaking News

Μ. Συρεγγέλα: Με τις «Νταντάδες της γειτονιάς» ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία
21 Ιουνίου 2022

Το τηλεφωνικό κέντρο που δέχεται τις κλήσεις όσων ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών για το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» επισκέφθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα.

Η κα Συρεγγέλα απάντησε η ίδια σε τηλεφωνήματα και σε κάποιες απορίες ενδιαφερομένων και τους εξήγησε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και να βρουν εργασία ως επιμελητές/επιμελήτριες. Μάλιστα, όπως διαπίστωσε, οι υποψήφιοι επιμελητές που ήταν στην τηλεφωνική γραμμή ξαφνιάστηκαν, μόλις άκουσαν ότι συνομιλούν με την ίδια την υφυπουργό μην πιστεύοντας στα αυτιά τους.

Σημειώνεται πως το τηλεφωνικό κέντρο ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής στο πρόγραμμα. Οι δύο γραμμές 2103258080 και 2103258090 λειτουργούν από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή και ώρες 9:00 το πρωί με 8:00 το απόγευμα.

Η κα Συρεγγέλα ευχαρίστησε το προσωπικό του τηλεφωνικού κέντρου που βοηθά ουσιαστικά όσες και όσους θέλουν να εγγραφούν στο Μητρώο Επιμελητών, τονίζοντας ότι, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τις «Νταντάδες της γειτονιάς», «βελτιώνουμε σημαντικά την καθημερινότητα των γονέων και ιδιαίτερα των μητέρων, ενισχύουμε τη γυναικεία εργασία και προωθούμε τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής».

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων, ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και, ιδιαίτερα, των μητέρων, για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους.

Σε πρώτη φάση, θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 33 δήμους της χώρας και, στη συνέχεια, θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Προς το παρόν, η πλατφόρμα είναι ανοιχτή μόνο για τους/τις επιμελητές/τριες, ενώ θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, για να καταθέσουν αίτηση οι γονείς.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ