Εφημερίδα Κοινωνική

Κώστας Κατσαφάδος: «Οι απειλές της Τουρκίας και οι τρεις πυλώνες της ισχυρής Ελλάδας» – Αποκλειστικό άρθρο στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

 Breaking News

Κώστας Κατσαφάδος: «Οι απειλές της Τουρκίας και οι τρεις πυλώνες της ισχυρής Ελλάδας» – Αποκλειστικό άρθρο στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
15 Ιουνίου 2022

Ο Κώστας Κατσαφάδος, Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων, σε αποκλειστικό άρθρο στην εφημερίδα μας, για τις εξελίξεις των ημερών, σημειώνει:

 

«Ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει επιλέξει να κάνει την Ελλάδα, κεντρικό θέμα της προεκλογικής του εκστρατείας. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο και με απανωτές προκλήσεις στο πλαίσιο του αναθεωρητισμού, να παρουσιάσει στο εσωτερικό της χώρας του μια «επιτυχία».

Αλήθεια είναι ότι πολύ κουβέντα γίνεται για το εάν έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι και εάν συμβεί κάποιο…ατύχημα στο Αιγαίο ή αλλού το οποίο θα προκαλέσει εμπλοκή, μεταξύ των δυο χωρών.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι το εάν είμαστε έτοιμοι ακόμη και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εδώ θα έλεγα ότι η στρατηγική της χώρας μας πρέπει να κάνει τους πολίτες να νιώθουν ασφαλής.

Και αυτό για τρεις κυρίως λόγους.

Πρώτον: Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι ισχυρές, έχουν ενισχυθεί σε πολλά επίπεδα και η κατάρτισή τους, αλλά και ο εξοπλισμός τους είναι πλέον σε πολύ υψηλά στάνταρ.

Αυτό φάνηκε ακόμη και στις κρίσεις που έχουμε διαχειριστεί μέχρι σήμερα, και κυρίως στον υβριδικό πόλεμο που επιχείρησαν να στήσουν οι Τούρκοι στον Έβρο.

Παράλληλα η ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με τα Rafale , επιβεβαιώνει την σωστή επιλογή της κυβέρνησης για την αγορά τους, καθώς οι ισορροπίες στον αέρα είναι υπέρ ημών. Ακολουθεί η ενίσχυση του Πολεμικού μας Ναυτικού με τις φρεγάτες, αλλά και με άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα.

Δεύτερον: Η διπλωματική ενίσχυση της χώρας μας. Τόσο η αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία όσο και με τις ΗΠΑ ισχυροποίησαν τη χώρα μας σε περίπτωση όποιας ενδεχόμενης απειλής. Την  ενίσχυσαν παράλληλα σε διπλωματικό επίπεδο, καθώς επιβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα, παραμένει ένας σοβαρός και αξιόπιστος σύμμαχος. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο, αλλά και η ομιλία που πραγματοποίησε στο Κογκρέσο, ανέδειξαν τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή και εξέθεσαν τον ταραξία, που δεν είναι άλλος από την αναθεωρητική Τουρκία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν είναι ενοχλημένο, από την στρατηγική της χώρας μας, που διεθνοποιεί τους «φακέλους της Γαλάζιας Πατρίδας» που εκθέτουν την Τουρκία.

Τρίτον: Το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας

Με βάση το παραπάνω, που αφορά τις ανιστόρητες και προκλητικές θεωρίες της Τουρκίας για τα νησιά του Αιγαίου, επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα αντίθετα με την Τουρκία, κινείται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών τόσο στον ΟΗΕ αλλά και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς παρουσίασε την ελληνική απάντηση η οποία βασίζεται σε χάρτες και Διεθνείς Συμφωνίες που επιβεβαιώνουν το ελληνικό δίκαιο και τον τουρκικό παραλογισμό.

Με αυτούς τους τρεις πυλώνες προχωρά η χώρα μας, και απαντά στις τουρκικές προκλήσεις.

Η ισχυρή Ελλάδα, με όπλο της το Δίκαιο, τις Συμμαχίες της και τις Ένοπλες Δυνάμεις της, δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν.

Προχωράμε πιστεύοντας πάντα στη δύναμη του διαλόγου, αλλά με πλαίσιο και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Σε όσους πιστεύουν ότι με …τσαμπουκάδες, μπορούν να απειλούν κράτη τους στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα:   ότι κανείς στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να δεχθεί τον δεσποτικό αναθεωρητισμό που απειλεί όχι μόνο τη διεθνή γεωπολιτική ισορροπία, αλλά και τα αποδεκτά σύνορα πάνω στα οποία χτίστηκε ο σύγχρονος κόσμος. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται επειδή κάποιος την κατασκευάζει αυθαίρετα στο μυαλό του για εσωτερικούς ή άλλους λόγους.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ