Εφημερίδα Κοινωνική

Δυναμική των ναυτιλιακών σχέσεων Ελλάδας – Σιγκαπούρης

 Breaking News

Δυναμική των ναυτιλιακών σχέσεων Ελλάδας – Σιγκαπούρης
04 Ιουνίου 2022

Η δυναμική των οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδος με την Σιγκαπούρη επιβεβαιώθηκε χθες στην διάρκεια συνάντησης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης Mr. Chee Hong Tat.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2022», κατόπιν πρωτοβουλίας της σιγκαπουριανής πλευράς και είχε ως στόχο της να επιβεβαίωση τις ισχυρές ναυτιλιακές σχέσεις των δύο κρατών καθώς και την αγαστή συνεργασία τους επί επίκαιρων θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στον ΙΜΟ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διεξαγωγή του παγκόσμιου δια θαλάσσης εμπορίου, ως παραδοσιακά ναυτιλιακά κράτη και επιβεβαίωσαν τους ιστορικούς δεσμούς ναυτιλιακής συνεργασίας σε διμερές και διεθνές επίπεδο.

Επίσης συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις για τη ναυτιλία μεταξύ των οποίων η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας, η διαφαινόμενη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των πλοίων και των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και η σημασία τήρησης των κανόνων του διεθνούς δικαίου της θάλασσας και των Συμβάσεων του ΙΜΟ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε άριστο κλίμα με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τις εξαιρετικές υφιστάμενες σχέσεις και τη σημασία της ναυτιλίας ως πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης, η οποία συνιστά εφαλτήριο συνεχούς και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο σε διμερές όσο και πολυμερές επίπεδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Ποντοπόρου Ναυτιλίας.

Από πλευράς Σιγκαπούρης τον κ. Chee Hong Tat συνόδευε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Αρχής Ναυτιλίας και Λιμένων της Σιγκαπούρης Ms Quah Ley Hoon καθώς και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής διοίκησης της.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ