Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Να φύγουν τα καζάνια από την πόλη μας» – Περιβαλλοντικές δραστηριότητες στον Υδατόπυργο Λιπασμάτων από δημοτικά σχολεία του Δήμου

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: «Να φύγουν τα καζάνια από την πόλη μας» – Περιβαλλοντικές δραστηριότητες στον Υδατόπυργο Λιπασμάτων από δημοτικά σχολεία του Δήμου
03 Ιουνίου 2022

Ανακοίνωση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας:

«Με κέφι, χαρά και δημιουργικότητα δεκάδες μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων του δήμου μας μαζί με τους δασκάλους τους, κατέκλεισαν σήμερα (03/06) τον Υδατόπυργο Λιπασμάτων, πραγματοποιώντας συμβολικές περιβαλλοντικές δράσεις με αφορμή την παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος.

Με πανό, συνθήματα, ζωγραφιές, ποιήματα και τραγούδια τα παιδιά έστειλαν το δικό τους ιδιαίτερο μήνυμα για την ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και ειδικότερα για την ανάγκη απομάκρυνσης των ρυπογόνων δραστηριοτήτων που εδράζονται και μολύνουν ανυπολόγιστα την πόλη τους.

Τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες παρακολούθησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος, μαζί με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας κ’ Αλληλεγγύης Στ. Μιχάλογλου, τον Αντιδήμαρχο Άμεσης Παρέμβασης & Ειδικών Συνεργείων Β. Τσίγγερη και την Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Σοφ. Μουρελάτου.

2υδ

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων καθώς και με το διδακτικό προσωπικό, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της σημερινής δράσης μέσα από την όμορφη δουλειά που ετοίμασαν τα παιδιά, ενώ τόνισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη οι κάτοικοι αυτής της πόλης να μπορούν να ανασάνουν ελεύθερα, χωρίς την έντονη και επικίνδυνη για την υγεία δυσοσμία που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή.

Τα παιδιά με το δικό τους μοναδικό τρόπο βροντοφώναξαν την ανάγκη της πόλης για άμεση μετεγκατάσταση της Lafarge και της Oil One καθώς και των δεξαμενών των ΕΛΠΕ. Ο σκοπός άλλωστε της σημερινής δράσης ήταν διπλός και απολύτως επιτυχημένος. Αφενός οι μαθητές μας να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αφετέρου να δοθούν τα απαραίτητα ερεθίσματα στα παιδιά ώστε να πάρουν τον λόγο και με το έργο και τη φαντασία τους να δημιουργήσουν την πόλη που ονειρεύονται».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ