Εφημερίδα Κοινωνική

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη»

Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε πολίτη»
06 Μαΐου 2022

Αντίστροφη μέτρηση για το 14ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας το οποίο ξεκινά σε λίγη ώρα τις εργασίες του στον συνεδριακό χώρο «Metropolitan Expo» που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

«Δίπλα σε κάθε πολίτη» είναι το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου η έναρξη του οποίου έχει προγραμματιστεί με την σύντομη ομιλία του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Θα ακολουθήσει η επικύρωση των αποφάσεων του Κανονισμού Συνεδρίου και η πρόβολή βίντεο για την ιστορία της Νέας Δημοκρατίας και την πορεία προς το 14ο Συνέδριο του κόμματος.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί ο χαιρετισμός του Προέδρου της Κυρπαικής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και η εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, θα κάνει απολογισμό του έργου της κυβέρνησης και θα αναφερθεί στην «προοδευτική» ταυτότητα η οποία, όπως θα υπογραμμίσει χαρακτηρίζει την παράταξή του.

Αύριο, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Γιάννης Μπρατάκος, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Μπούγας, ο γραμματέας Οργανωτικού και αν. γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Στέλιος Κονταδάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης, η Έλενα Σώκου, εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου.

1

Την δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις των συνέδρων σε έξι θεματικές ενότητες:

- «Ασφάλεια για όλους».

- «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης».

- «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη».

- «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας».

- «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της».

- «Πολιτικές για τους νέους». Κατά τη διάρκεια της θεματικής «Πολιτικές για τους νέους», οι νεότεροι βουλευτές του κόμματος θα παρουσιάσουν μια δέσμη προτάσεων που αφορούν στη νέα γενιά.

2

3

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ