Εφημερίδα Κοινωνική

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής

Ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής
13 Μαΐου 2022

Ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ) ξεκίνησε τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μια καινοτόμο δράση για τα ελληνικά δεδομένα, με σκοπό την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην περιοχή των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.

Η εκδήλωση έναρξης του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 19:30 στα γραφεία του ΚΣΕ (διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 320, 176 74, Καλλιθέα).

Το Κέντρο προσφέρει υποστήριξη σε οποιαδήποτε επιχείρηση, δυνητικό επιχειρηματία ή επενδυτή θα απευθυνθεί για βοήθεια στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, με τη δωρεάν παροχή ενημερωτικού-πληροφοριακού υλικού και εργαλείων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την επιχειρηματικότητα σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, παρέχει δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή του ΣυΔΝΑ, βάσει των πραγματικών αναγκών τους, όπως θα διαγνωστούν μετά από σχετική διαδικασία. Οι υπηρεσίες παρέχονται από το Κέντρο ως έμμεση ενίσχυση και εμπίπτουν στο κανόνα “de minimis”.

Παράλληλα υποστηρίζει τους τρεις Δήμους του ΣυΔΝΑ σε θέματα στρατηγικής για την επιχειρηματικότητα, με την εκπόνηση μελετών και ερευνών που αποτυπώνουν τις εξελίξεις και τις τάσεις της τοπικής οικονομίας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος (Παρατηρητήριο Επιχειρηματικότητας).

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική ΟΧΕ/ΒΑΑ του ΣυΔΝΑ για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της περιοχής των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου και με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους, την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Ανάδοχος του έργου είναι Κοινοπραξία των εταιρειών ICAP Advisory και Grant Thornton BS.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ