Εφημερίδα Κοινωνική

Πειραιάς – Λεμεσός: Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση – Τον Ιουνίο το πρώτο δρομολόγιο

Πειραιάς – Λεμεσός: Ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση – Τον Ιουνίο το πρώτο δρομολόγιο
03 Μαΐου 2022

Η εταιρεία Scandro Holding LTD, με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο ropax M/V DALEELA σημαίας Κύπρου, μεταφορικής ικανότητας 400 ατόμων και 100 οχημάτων, ανακηρύχθηκε ανάδοχος για την κάλυψη της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς-Λεμεσός.

Το πλοίο που είναι κατασκευής του 1991, διαθέτει 38 καμπίνες 1ης κλάσης για 110 επιβάτες και άλλες 68 καμπίνες 2ης κλάσης για 180 επιβάτες. Επίσης διαθέτει 110 θέσεις αεροπορικού τύπου.

Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου 30 ώρες, ενώ η εταιρεία έχει φροντίσει να παρέχει σημαντικές υπηρεσίες εστίασης και αναψυχής.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 22 δρομολόγια μετ΄ επιστροφής. Το πρώτο δρομολόγιο έχει προγραμματιστεί για τις 19 Ιουνίου από το λιμάνι Λεμεσού, και το τελευταίο στις 16 Σεπτεμβρίου, από Πειραιά.

Τέσσερα δρομολόγια μετ΄ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας https://scandroholding.com/gr/ μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να δει πληροφορίες για τις τιμές των εισιτηρίων και τα δρομολόγια.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, παρουσιάζοντας σήμερα την ανάδοχο εταιρεία είπε ότι το υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου είναι το αρμόδιο για την εφαρμογή του κανονισμού περί δικαιωμάτων των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές και στην περίπτωση παραπόνων ή καταγγελιών που δεν θα ικανοποιούνται από την ανάδοχο εταιρεία μπορούν όσοι το επιθυμούν να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ([email protected])

Η γραμμή επιδοτείται με 5,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για τρία χρόνια (σύνολο 16,5 εκατ. ευρώ).

Πηγή: imerisia.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ