Εφημερίδα Κοινωνική

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα «πλημμύρισε» το πάρκο Δηλαβέρη στο «Κυνήγι Θησαυρού»

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα «πλημμύρισε» το πάρκο Δηλαβέρη στο «Κυνήγι Θησαυρού»
30 Μαΐου 2022

Σε ένα νησί χαμένου θησαυρού για μικρούς και μεγάλους μετατράπηκε χθες, το πάρκο Δηλαβέρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ημερών Θάλασσας 2022.

Εκατοντάδες παιδιά και γονείς διασκέδασαν σε μια περιπέτεια γεμάτη γρίφους, εκπλήξεις, δώρα και πολύ χορό. Ανάμεσα στις εκπλήξεις η αγαπημένη μασκότ των Ημερών Θάλασσας, ο Ζαχαρίας που βρέθηκε εκεί και φωτογραφήθηκε με τους μικρούς μας φίλους που γέμισαν το πάρκο.

pd2

Τη δράση διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά, BeSecure–FeelSecure (BSFS), παρουσιάζοντας την καινοτόμο πιλοτική εφαρμογή CURiM μετατρέποντάς τη σε παιχνίδι, με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την ενίσχυση της συλλογικής ευθύνης.

Στο τέλος του παιχνιδιού, όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν έπαινο συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα, ενώ σε πέντε παιδιά που κατάφεραν να βρουν τα ζητούμενα αντικείμενα κληρώθηκαν 5 τάμπλετ.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού και της κλήρωσης ακολούθησε πάρτι με μουσική και DJ και φυσικά παιχνίδι στην παιδική χαρά του πάρκου Δηλαβέρη, η οποία είναι μια από τις 8 παιδικές χαρές που ανακατασκευάστηκαν, στο πλαίσιο των χωρικών παρεμβάσεων του προγράμματος BeSecure–FeelSecure (BSFS).

pdf3

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Europe Direct Piraeus.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το πάρκο Δηλαβέρη μετατράπηκε σε «Νησί χαμένου θησαυρού» και γέμισε με παιδιά και χαρούμενες φωνές. Ήταν μια ακόμη πρωτότυπη δράση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Ημέρες Θάλασσας, την οποία διοργάνωσε το Be Secure – Feel Secure.

Τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές, έλυσαν γρίφους, χόρεψαν και διασκέδασαν, φωτογραφήθηκαν με τη μασκότ των Ημερών Θάλασσας, τον Ζαχαρία τον καρχαρία και κέρδισαν πλούσια δώρα. Τέτοιες εκδηλώσεις μας γεμίζουν κι εμάς χαρά και όρεξη για ακόμα περισσότερες δράσεις για τα παιδιά μας στην πόλη μας. Συγχαρητήρια σε όλους!».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ