Εφημερίδα Κοινωνική

Γιατρός για όλους: Από 20 έως 40 ευρώ οι αμοιβές – Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή

Γιατρός για όλους: Από 20 έως 40 ευρώ οι αμοιβές – Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης στη Βουλή
11 Μαΐου 2022

Ο κ.Πλεύρης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του ΕΟΠΥΥ που έχει βασικό πυλώνα τον προσωπικό γιατρό, ανακοίνωσε ότι οι αμοιβές θα κινούνται μεταξύ 20 και 40 ευρώ.

Ειδικότερα ο προσωπικός γιατρός θα αμείβεται με βάση τον αριθμό των εγγεγραμμένων ασθενών ενώ όπως είπε ο υπουργός Υγείας: «Στα 20 ευρώ προφανώς θα είναι ένας πληθυσμός πολύ χαμηλός που δεν θα απασχολήσει, στα 40 ευρώ ένας μεγαλύτερος. Θα υπάρχουν ενδιάμεσα» εξήγησε ο κ.Πλεύρης.

Γεγονός που σημαίνει ότι ο προσωπικός γιατρός θα λαμβάνει περισσότερα χρήματα για πιο ηλικιωμένους πολίτες που αντιμετωπίζουν και περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι εάν θα αναλάβει νέους.

«Μεσοσταθμικά λοιπόν εγώ να σας πω με 30 ευρώ κάντε τους υπολογισμούς για έναν γιατρό που θέλει να γράψει 2000 άτομα. Άρα τους δίνουμε χρήματα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Με βάση τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για πληρωμή κατά ασθενή από 20-40 ευρώ για κάποιον ιατρό που θα εξαντλήσει το όριο των 2.000 ασθενών, οι αμοιβές θα κυμαίνονται μίνιμουμ 40.000 μεσοσταθμικά 60.000 το χρόνο και υπό όρους και πάνω από αυτό το ποσό, ενώ οι ιατροί του δημοσίου θα λαμβάνουν επιπλέον από 10.000 έως 15.000 το έτος και θα καλύπτεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός με γιατρούς.

 

 

 

 
 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ