Εφημερίδα Κοινωνική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 179.005 πολίτες ψήφισαν – 95% «Ναι» στο όνομα «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: 179.005 πολίτες ψήφισαν – 95% «Ναι» στο όνομα «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής»
09 Μαΐου 2022

Σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε 600 εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα, προσήλθαν 179.005 μέλη.

Σχετικά με το νέο όνομα, η υπερψήφιση του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον πράσινο ήλιο ήταν σαρωτική, φτάνοντας το 95%!

Οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν χθες ενθουσιασμένοι με τη συμμετοχή του κόσμου. Μιλούσαν για «ψήφο εμπιστοσύνης» στο εγχείρημα και στις επιλογές της νέας ηγεσίας, συμπεριλαμβανομένης και της πολιτικής των ίσων αποστάσεων από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Μιλούσαν ακόμα και για «δυναμική επιστροφή» του κόμματος, ενώ έλεγαν ότι η συμμετοχή αυτή ήταν η απάντηση σε όλους όσοι, σχολιάζοντας την εσωκομματική διαδικασία εκλογής αρχηγού και την τότε συμμετοχή των 270.000 μελών, έκαναν λόγο για «μέλη μίας χρήσης».

Ψηλά ο πήχης

Εξ αντικειμένου, το ΚΙΝ.ΑΛ. με τη χθεσινή ψηφοφορία βάζει δύσκολα στον ΣΥΡΙΖΑ. Οταν για ένα μη κεντρικό θέμα όπως η αλλαγή ονόματος και η εκλογή συνέδρων η βάση συμμετέχει σε τέτοιο βαθμό, τότε ο πήχης για τον ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγει αρχηγό, ο οποίος έχει καλέσει τους οπαδούς του με την ψήφο τους να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση, είναι πλέον πολύ ψηλά. Και σίγουρα πάνω από τους 120.000 που λέει η Κουμουνδούρου για τον κ. Τσίπρα (σ.σ.: παραπάνω περιμένει, αλλά λέει 120.000 για ευνόητους λόγους, όπως και η Χαριλάου Τρικούπη έδινε για χθες συμμετοχή περίπου 100.000 μελών).

«Καλώ κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη που πίστεψε και πιστεύει στη δημοκρατική παράταξη να συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή της αναγέννησης. Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορίας μας. Σήμερα επιλέγουμε τους αντιπροσώπους μας σε όλη την Ελλάδα, αυτούς που θα δώσουν τον αγώνα τους σε κάθε τοπική κοινωνία για να δυναμώσει το κίνημά μας. Σήμερα με τη συμμετοχή σας, δίνετε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα μας προσπάθεια, σε μια προσπάθεια για μια δυνατή δημοκρατική παράταξη, σε μια προσπάθεια για ένα κόμμα θεσμικό, προοδευτικό, δημοκρατικό, που θα αγωνίζεται καθημερινά απέναντι στην αδικία, απέναντι στην αναξιοκρατία, που πληγώνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ψήφο που και εκείνος έριξε στη Νέα Σμύρνη, συνοδευόμενος από τον Στέφανο Ξεκαλάκη και την Τόνια Αντωνίου.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ