Εφημερίδα Κοινωνική

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κυπριακή Εστία

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Κυπριακή Εστία
16 Μαΐου 2022

Η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος πραγματοποίησαν εκδήλωση Τιμής & Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Κυπριακή Εστία την Παρασκευή 13 Μαΐου.

Προσκεκλημένος έδωσε το παρόν ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος καθώς και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ενώ μεταξύ άλλων παρέστησαν, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρμενικής Επιτροπής Ελλάδος Χαρουτιούν Σπαρταλιάν, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Κυπρίων Ελλάδος κ.Όμηρος Παπασάββας καθώς και ο Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα Ιωάννης Αδάμου. Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος.

Panagopoulos Patoulis

Ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται στα βίαια, μαζικά, φονικά γεγονότα, της δεύτερης και της αρχής της τρίτης δεκαετίας του 20ου αι., που συνέβησαν στην καταρρέουσα τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, μέχρι τη δημιουργία του σύγχρονου τουρκικού κράτους, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη φυσική εξόντωση, τον αφανισμό, τον εκτοπισμό και την εκρίζωση εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου από τις πατρογονικές τους εστίες.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ