Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη Τοπαλούδη: Ποινή χάδι τα 16 χρόνια λέει η μητέρα της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη: Ποινή χάδι τα 16 χρόνια λέει η μητέρα της Ελένης
12 Μαΐου 2022

Η Κούλα Αρμουτίδου, αν και δήλωσε ικανοποιημένη για την εισαγγελική πρόταση, εξέφρασε ενστάσεις για τον χρόνο έκτισης της ποινής. «Θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ζήτησε να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από κοινού με άλλες μητέρες που οι κόρες τους δολοφονήθηκαν.

«Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ. Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων», είπε.

Δίκη Τοπαλούδη: Την καταδίκη τους χωρίς ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας

Νωρίτερα, η εισαγγελέας του ΜΟΕ ζήτησε να κηρυχθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι χωρίς ελαφρυντικά για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της Ελένης Τοπαλούδη, όπως και πρωτόδικα.

Αν η εισαγγελική πρόταση γίνει δεκτή, τότε και οι δύο βαρύνονται με ισόβια. Επιπλέον, πρωτόδικα στους δυο κατηγορούμενους- τον 26χρονο με καταγωγή από τη Ρόδο και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής – εκτός από ισόβια για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τους έχει επιβληθεί και κάθειρξη 15 ετών στον καθένα για τον ομαδικό βιασμό της.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγόρευσή της η εισαγγελέας απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, οι οποίοι κατά την απολογία τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ