Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη για Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση της Κάρολαιν, κατέθεσε μάρτυρας

Δίκη για Γλυκά Νερά: Ο δολοφόνος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση της Κάρολαιν, κατέθεσε μάρτυρας
10 Μαΐου 2022

Με την απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς, θα συνεχιστεί αύριο ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Μάλιστα, αύριο, την ημέρα δηλαδή της απολογίας του συζυγοκτόνου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τα δολοφονία της 20χρονης γυναίκας και μητέρας, η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Σήμερα, η αυλαία της ακροαματικής διαδικασίας έπεσε με την κατάθεση μαρτύρων αλλά και την ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας, μεταξύ αυτών και των αντιγράφων του ηλεκτρονικού ημερολογίου που κρατούσε η αδικοχαμένη κοπέλα. Μάλιστα, όταν η πρόεδρος της έδρας άρχισε την ανάγνωση του αποσπάσματος από το ημερολόγιο της Κάρολαϊν που αφορούσαν στην γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης της, ο κατηγορούμενος πιλότος και πατέρας του παιδιού φάνηκε ότι συγκινήθηκε καθώς δάκρυσε.

Συγκεκριμένα, κατά την ακροαματική διαδικασία, αναγνώστηκαν τα έγγραφα της δικογραφίας, μεταξύ των οποίων και επτά ένορκες καταθέσεις από φίλους και γνωστούς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, η πλευρά του οποίου δεν θέλησε να εξετάσει σήμερα κανέναν μάρτυρα.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο η εισαγγελέας της έδρας κάλεσε έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης να καταθέσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρονικό ρολόι του θύματος και την κάμερα ασφαλείας. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κλήθηκε να καταθέσει καθώς σε χρόνο λίγο πριν το θάνατο της 21χρονης, υπήρξε ένδειξη στο έξυπνο ρολόι της, σύμφωνα με την οποία πραγματοποιήθηκαν 17 βήματα, ήτοι ότι διανύθηκαν 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα πέντε δευτερολέπτων λίγο πριν το έγκλημα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τα όσα ανέφερε ο μάρτυρας παρά την επίμαχη καταγραφή, δεν σημαίνει ότι το θύμα ήταν ξύπνιο εκείνες της στιγμές. Και αυτό καθώς θα μπορούσε η καταγραφή να ήταν αποτέλεσμα των κινήσεων της κοπέλας στον ύπνο της.

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο….

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πώς γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

Είχε προηγηθεί η κατάθεση στο ακροατήριο εν ενεργεία εισαγγελέως, η οποία προτάθηκε ως μάρτυρας από το Φιλοζωικό Σωματείο που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας, σε ό,τι αφορά στη δολοφονία του σκυλιού της οικογένειας από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

«Προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση της Καρολάιν»

«Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ό,τι ήταν προέκταση του εαυτού της Κάρολαιν» υποστήριξε αναφερόμενη στη θανάτωση του σκύλου τους, Ρόξι, η συγκριμένη μάρτυρας και προσέθεσε: «Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

Τέλος, σήμερα ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσε συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας Αναγνωστόπουλου, η οποία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι γονείς του κατηγορούμενου δεν έχουν εμφανιστεί μέχρι σήμερα στη δίκη του. «Η δική μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί» τόνισε η μάρτυρας και υποστήριξε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δεν έβλεπε τους γονείς του μετά το γάμο του με την Καρολάιν, κάτι που προκαλούσε στεναχώρια στη μητέρα του.

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο δεν τους έβλεπε;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένειας, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ