Εφημερίδα Κοινωνική

Δ. Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τα ιδρύματα για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους

Δ. Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τα ιδρύματα για παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους
09 Μαΐου 2022

Ημερίδα με τους προέδρους όλων των δημόσιων κοινωνικών δομών της χώρας πραγματοποίησε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της υφυπουργού, συζητήθηκαν όλα τα βήματα που έχουν γίνει αυτά τα τρία χρόνια εν μέσω πανδημίας, ώστε η χώρα μας να θωρακίσει καλύτερα από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τα ιδρύματά της. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκαν και οι νέες πρωτοβουλίες του υπουργείου, ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα ωφελουμένων και εργαζομένων στο σύνολο των κοινωνικών δομών της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι πρόεδροι των ιδρυμάτων έκαναν απολογισμό του έργου τους, μέχρι σήμερα, ενώ κοινή παραδοχή όλων ήταν ότι, χάρη στις πρωτοβουλίες της υφυπουργού, η δυσκολία λειτουργίας τους τα προηγούμενα χρόνια, λόγω τρομερής υποστελέχωσης, έχει πλέον αντιστραφεί και οι δομές πλέον μπορούν και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ωφελούμενους (παιδιά, ΑμεΑ και ηλικιωμένους). Επίσης, συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει τόσο στην προστασία των ηλικιωμένων την περίοδο της πανδημίας, στην αποϊδρυματοποίηση των παιδιών, όσο και στην εξωστρέφεια και στις συνθήκες λειτουργίας όλων των κέντρων».

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε σχετικά: «Σας ευχαριστώ για την υπευθυνότητα, την εντατική και αδιάκοπη δουλειά, χάρη στην οποία καταφέραμε να προστατεύσουμε τη ζωή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας μέσα στην πανδημία. Με την εντατικοποίηση των μέτρων προστασίας και την αυστηρή τήρηση όλων των πρωτοκόλλων σώσαμε τις γιαγιάδες, τους παππούδες, αλλά και όλους των ωφελούμενους των κέντρων μας. Και έτσι συνεχίζουμε. Θωρακίζουμε και μεταρρυθμίζουμε την κοινωνική πολιτική. Όλες και όλοι μαζί».

Στη συνάντηση με την υφυπουργό συμμετείχαν: ο Γιάννος Λιβανός, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, η Βασιλική Νάκου, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Μαρία Δαμανάκη, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, η Αναστασία Τζαμπαζλή, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Μαρία Τσολάκη, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, η Δήμητρα Παππά, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Νικόλαος Σταθακόπουλος, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Γιάννης Παρδάλης, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Διονύσης Καμβάσης, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων, ο Δημήτρης Δρακάκης, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο Δημήτρης Παραδέλης, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η Μαρία Κορακάκη, πρόεδρος, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Ξένια Παπασταύρου, διοικήτρια ΟΠΕΚΑ, η Άρτεμις Δεδούλη, πρόεδρος, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Σοφία Χαμονικολαου, διοικήτρια, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η Βενέτα Λαμπροπούλου, διοικήτρια, Εθνικό Ίδρυμα Κωφών και ο Κλεομένης Λάππας, Διοικητής, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ