Εφημερίδα Κοινωνική

Ταλαιπωρία στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα

Ταλαιπωρία στους δρόμους της Αττικής – Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα
06 Απριλίου 2022

Με αρκετή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται ή σκοπεύουν να κινηθούν στους δρόμους του Λεκανοπεδίου. Υπενθυμίζεται οτι σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Ηδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση στον Κηφισό από Λ. Αθηνών έως Νέα Φιλαδέλφεια ενώ πυκνή ροή των οχημάτων παρατηρείται στη Μεσογείων στο ύψος των νοσοκομείων και στο ύψος του υπ. Μεταφορών. Προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι κινούνται στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος του Χαϊδαρίου αλλά και του Σκαραμαγκά.

Στην Κηφισίας η κίνηση ειναι αυξημένη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη Λ.Καποδιστρίου και Λ. Βεϊκου αλλά και στην άνοδο της Συγγρού Προβλήματα και στην Καλλιρρόης απο τον κόμβο της Συγγρου έως τη Φρατζή αλλά και στην Αλεξάνδρας και στην Περιφερειακή Καρέα στο ρεύμα προς Αθήνα.

Δείτε live την κίνηση στους δρόμους εδώ

kinisi-3

Χωρίς μετρό, τραμ και τρόλεϊ η Αθήνα

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2, 3), του τραμ και τα τρόλεϊ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία με στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

Την 24ωρη απεργία στον πρώην ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (γραμμή 1 του μετρό) προκήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ και σε μετρό και τραμ ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Συνδικάτο Σταθμαρχών «Πρώτη Γραμμή», το ΣΕΛΜΑ, το ΣΗΕΚ και το ΣΕΚΕΛΜΑ. Αντίστοιχα, την 24ωρη απεργία στα τρόλεϊ προκήρυξε η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος Χατζηδάκη», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και τονίζουν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας

Σημειώνεται ότι δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της απεργίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τη σχετική απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά την πρόσφατη συνεδρίασή της, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κηρυχθείσα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

«Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας ανεξάρτητα από ειδικότητες και διαχωρισμούς, επιθυμούν και επιδιώκουν σταθερή απασχόληση με αξιοπρεπείς όρους εργασίας και αμοιβής σε ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Αυτοί, εξάλλου, είναι και οι άξονες πάνω στους οποίους εγκρίθηκε από το πρόσφατο Γενικό μας Συμβούλιο ο Προγραμματισμός της δράσης μας για το 2022» αναφέρεται στην ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Κανονικά οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Το Δικαστήριο, κατόπιν προσφυγής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έκρινε την εξαγγελθείσα 24ωρη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, των ηλεκτρονικών μηχανικών και των τηλεπικοινωνιακών παράνομη.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ