Εφημερίδα Κοινωνική

Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό – Δ. Κεχαγιά: «Υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας»

Η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποκτά πολεοδομικό σχεδιασμό – Δ. Κεχαγιά: «Υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας»
20 Απριλίου 2022

Μετά από συνεχείς και επίμονες ενέργειες της δημοτικής αρχής και συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δήμος Πεντέλης συμπεριλήφθηκε στο αρχικό τμήμα μεταξύ των 15 πολεοδομικών μελετών που θα υλοποιηθούν από το ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, με τη μελέτη αυτή:

  • η Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης αποκτά τον πολεοδομικό σχεδιασμό που δεν είχε μέχρι σήμερα, σχεδιασμό που θα επιλύσει τα χρόνια προβλήματα των χρήσεων γης στην περιοχή και θα προβλέψει τους αναγκαίους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους. Έτσι θα μπουν κανόνες πολεοδομικού σχεδιασμού στην πόλη, κανόνες γνωστοί και σταθεροί για όλους τους πολίτες και θα μπει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
  • Επικαιροποιείται ο πολεοδομικός σχεδιασμός στα Μελίσσια και στη Νέα Πεντέλη και
  • Ο Δήμος Πεντέλης συνολικά, αποκτά ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό που θα έχει μάλιστα τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος, θα προστατεύει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών στην πόλη και θα ακολουθεί το Δήμο για τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Δήμος Πεντέλης δεν θα επιβαρυνθεί καθόλου για τη διαδικασία αυτή. Το ποσό της μελέτης, χρήματα που αποτελούν έμμεση χρηματοδότηση για τον Δήμο μας, ύψους 558.000 ευρώ, θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα το Ταμείο Ανάκαμψης. Η διαγωνιστική διαδικασία για τη μελέτη είναι μέχρι 30/5. Εκτιμάται ότι η μελέτη θα ξεκινήσει το β εξάμηνο του 2022 και θα έχει ολοκληρωθεί το 2024.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε για το θέμα:

«Μια δέσμευση που ανέλαβα πριν από 32 μήνες, υλοποιείται. Μετά από καθυστερήσεις δεκαετιών η δημοτική κοινότητα Πεντέλης θα αποκτήσει πολεοδομικό σχεδιασμό και ο Δήμος μας θα αποκτήσει ενιαίο χωροταξικό σχέδιο. Πρόκειται για την 22η κατά σειρά χρηματοδότηση που εξασφαλίζουμε για τον Δήμο μας. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας που είναι να επιλύουμε χρόνια προβλήματα. Συνεχίζουμε να φέρνουμε έργα και χρηματοδοτήσεις στο Δήμο μας, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Υλοποιούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ