Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη: «Συνεχίζουμε την ανάπλαση των προσφυγικών τετραγώνων της πόλης»

Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη: «Συνεχίζουμε την ανάπλαση των προσφυγικών τετραγώνων της πόλης»
08 Απριλίου 2022

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, αναφέρει:

«Συνεχίζονται οι εργασίες ανάπλασης των 23 εσωτερικών χώρων (πλυσταριών) των προσφυγικών τετραγώνων στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας, επιφάνειας 12.600 μ2, συνολικού προϋπολογισμού 980.000 € εκ των οποίων, οι 568.000 € προέρχονται από το «Πράσινο Ταμείο» και οι 412.000 € από τον Δήμο μας.

Όπως, αρκετές φορές έχω πει, πρόκειται για ένα ακόμη εμβληματικό έργο για την πόλη, την ιστορία της και τους συμπολίτες μας που προέρχονται από προσφυγικές οικογένειες που έφτασαν στη Νίκαια και σε μικρότερο αριθμό στο Ρέντη, πριν 100 χρόνια, επέτειο που τιμούμε σήμερα και για την οποία προγραμματίζονται από το Δήμο μας, πολύμορφες εκδηλώσεις.

Οι εργασίες ολοκλήρωσης της ανάπλασης δεν γίνονται με το χρονικό ρυθμό που θέλουμε γιατί, όπως, καλώς γνωρίζουμε όλοι, τα δρομάκια πρόσβασης στις προσφυγικές γειτονιές είναι πολύ στενά, τα μεγάλα οχήματα με τα οικοδομικά υλικά δεν χωράνε κι έτσι τα συνεργεία των εργατών σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να τα μεταφέρουν με τα χέρια.

Στις ενδεικτικές φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρων, απομένει το βάψιμο τους και να έχετε μια γενικότερη εικόνα για την τελική όψη που θα έχουν όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε σε μελλοντική ανάπλαση το σύνολο των εσωτερικών χώρων των προσφυγικών τετραγώνων της πόλης μας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το ιστορικό κέντρο της πόλης».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ