Εφημερίδα Κοινωνική

Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τον Δήμο Ορεστιάδας

Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τον Δήμο Ορεστιάδας
16 Απριλίου 2022

Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου προς τον Δήμο Ορεστιάδας υπογράφηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου. Το Ίδρυμα Ευγενίδου ήδη από το 1956 συμβάλλοντας στην εκπαίδευση, υλοποίησε την ειλημμένη απόφασή του για την δωρεά 57 εκθεμάτων της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Η έκθεση λειτούργησε από το 2006 έως το 2016 στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του και εξυπηρέτησε τις ανάγκες της μαθητικής – εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και του ευρύτερου κοινού.

Πρόθεση του δωρητή είναι η δημιουργία ενός εκπαιδευτικού χώρου επιστήμης και τεχνολογίας διεθνών προδιαγραφών στον οποίο οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κάθε φίλος της γνώσης και των θετικών επιστημών, θα έχουν πλέον στη διάθεσή τους μία μόνιμη Έκθεση που καλύπτει τις τρεις θεματικές ενότητες: «Ύλη και Υλικά», «Επικοινωνία: Ήχος και Εικόνα» και «Βιοτεχνολογία».

Η διαδραστική αυτή Έκθεση, αρχικής αξίας μεγαλύτερης των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, έχει σχεδιασθεί από την Cité des Sciences et de l’ Industrie, ενός από τα μεγαλύτερα και πλέον πρωτοπόρα Ιδρύματα στο χώρο της επιστημονικής μουσειολογίας, κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη της επιστημονικής παρατήρησης και του πειραματισμού. Η προσέγγισή της συμπληρώνει και διευρύνει τα σχολικά εκπαιδευτικά εργαλεία.

Εντάσσεται δε στον χώρο της μη-τυπικής εκπαίδευσης και στοχεύει στην ανάδειξη της αξίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, αξιοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που οδηγούν σε μαθησιακά αποτελέσματα.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου (Ι.Ε.), κ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, παρουσία του εκπροσώπου της Διοικούσας Επιτροπής του Ι.Ε., κ. Π. Αχείμαστου και του Προέδρου της Επιτροπής Εκδόσεων του Ι.Ε., κ. Ι. Γκόλια , κατά την υπογραφή της δωρεάς, τόνισε ότι το Ίδρυμα με τη συνέργεια αυτή, φιλοδοξεί στη διευκόλυνση του διδακτικού έργου και στη βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης των μαθητών του Δήμου Ορεστιάδας αλλά και της ευρύτερης, γεωγραφικά, εκπαιδευτικής κοινότητας, προς όφελος της επιστημονικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ