Εφημερίδα Κοινωνική

Δήμος Πειραιά: Ανακαινίστηκαν πλήρως οκτώ παιδικές χαρές στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα

Δήμος Πειραιά: Ανακαινίστηκαν πλήρως οκτώ παιδικές χαρές στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα
30 Απριλίου 2022

Ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακαίνιση των οκτώ παιδικών χαρών στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα από τον Δήμο Πειραιά, οι οποίες έγιναν πιο όμορφες και λειτουργικές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «BeSecure – FeelSecure» (BSFS).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του Πέτρο και Γιολάντα και με τον Αντιδήμαρχο Δόµησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρη Αράπη, επισκέφθηκαν τις παιδικές χαρές στην Παλαμηδίου και στην C-130 και είδαν από κοντά την ολοκλήρωση του έργου.

Paidikes-xares-2

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν νέα παιχνίδια και δάπεδα, ασφαλέστερες εγκαταστάσεις, υπάρχει πρόβλεψη για χρήση και από παιδιά με ειδικές ανάγκες, ενώ τοποθετήθηκε καλύτερος φωτισμός.

Οι παιδικές χαρές που ανακαινίστηκαν είναι οι εξής:

  1. Παιδική χαρά «C -130»
  2. Παιδική χαρά «ΒΛΑΧΑΚΟΥ – ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ»
  3. Παιδική χαρά «ΒΩΚΟΥ»
  4. Παιδική χαρά «ΔΗΛΑΒΕΡΗ»
  5. Παιδική χαρά «ΕΛΛΗΣ»
  6. Παιδική χαρά «ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΕΡΜΑ»
  7. Παιδική χαρά «ΠΑΛΑΜΗΔΙΟΥ»
  8. Παιδική χαρά «ΣΟΦΗ»

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Όταν κάνεις πράγματα για τα παιδιά είναι διπλή η χαρά. Είμαστε ικανοποιημένοι που ανακαινίστηκαν οκτώ παιδικές χαρές στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «BeSecure – FeelSecure».

Οι παιδικές χαρές είναι απαραίτητες σε μία αστική πόλη, καθώς είναι χώροι παιχνιδιού και διασκέδασης για τα παιδιά και πραγματικά χαιρόμαστε που έχουμε αρκετές στον δήμο μας και σε αρκετά καλή κατάσταση.

Ωστόσο, όπως έχω ξαναπεί, πρέπει να σταματήσουν οι βανδαλισμοί, οι φθορές και τα γκράφιτι που συνήθως περιέχουν συνθήματα, τα οποία δεν είναι κατάλληλα για παιδιά. Αυτά προκαλούν προβλήματα και αναγκαζόμαστε να κλείνουμε τις παιδικές χαρές, όπως έγινε τις ημέρες του Πάσχα, καθώς δεν είχαν πιστοποιηθεί επειδή είχαν ζημιές και πλέον ανοίγουν αυτή την εβδομάδα. Το μεγάλο πρόβλημα των παιδικών χαρών είναι οι φθορές που γίνονται τις ώρες που είναι κλειστές ή όταν μπαίνουν μέσα παιδιά ηλικίας που δεν είναι κατάλληλη για τα παιχνίδια.

Θα παρακαλούσα τους γονείς, τα μεγαλύτερα παιδιά και όλους να προστατέψουμε την περιουσία των Πειραιωτών, καθώς οι Πειραιώτες πληρώνουν για να ανακατασκευάζουμε ό,τι βανδαλίζεται.

Ελπίζω οι γονείς και τα παιδιά να χαρούν τις ανακαινισμένες παιδικές χαρές της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Πάντα οι παρεμβάσεις για τα παιδιά μάς χαροποιούν ιδιαίτερα, καθώς θέλουμε να τους προσφέρουμε ένα όμορφο περιβάλλον για να περνούν ευχάριστες στιγμές».

IMG_2575

Ο Αντιδήµαρχος Δόµησης και Αρχιτεκτονικού κ. Δημήτρης Αράπης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Είμαστε χαρούμενοι ως Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού που βρισκόμαστε στις ανακαινισμένες παιδικές χαρές της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Συνολικά άλλαξαν εικόνα οκτώ παιδικές χαρές μέσω του προγράμματος «BeSecure – FeelSecure».

Ως Δήμος προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλα τα μέσα τα οποία έχουμε, έτσι ώστε να προσφέρουμε νέες πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές στα παιδιά και στους γονείς.

Ευελπιστούμε να σεβαστούν όλοι τις παιδικές χαρές, να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ