Εφημερίδα Κοινωνική

“Strong me” και ΚΕΔΕ: Ηχηρό μήνυμα κατά των Γυναικοκτονιών στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου – Φωστηρόπουλος: «Να δούμε ως κοινωνία τη γυναικοκτονία στο πραγματικό της μέγεθος»

“Strong me” και ΚΕΔΕ: Ηχηρό μήνυμα κατά των Γυναικοκτονιών στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου – Φωστηρόπουλος: «Να δούμε ως κοινωνία τη γυναικοκτονία στο πραγματικό της μέγεθος»
09 Μαρτίου 2022

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου υποστηρίζοντας με την ΚΕΔΕ και με 33 Δήμους της χώρας την καμπάνια αναγνώρισης της νομικής αξίας του όρου «Γυναικοκτονία» της Οργάνωσης «Strong me», συμμετείχε στη διαδραστική καμπάνια κατά των γυναικοκτονιών, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για το σκοπό αυτό.

«Στο πλαίσιο της καμπάνιας “Strong me”, κατά τη διάρκεια της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο Δήμος μας τάσσεται κατηγορηματικά ενάντια και καταδικάζει κάθε μορφή έμφυλης βίας.

Εστιάζουμε στο μήνυμα ότι τα κορίτσια, οι γυναίκες που χάθηκαν, δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να “αλλάξουμε” ως κοινωνία. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αποτίουμε φόρο τιμής σε ‘Εκείνες’ που δολοφονήθηκαν» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Συμμετέχοντας ενεργά ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου στην εκδήλωση της καμπάνιας κατά της Γυναικοκτονίας, παρουσίασε συμβολικά στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, ένα «μνημείο»-φόρο τιμής, σε ‘Εκείνες’ που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε: Με 19 ζευγάρια γυναικεία παπούτσια, στη μνήμη των γυναικών που έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας μέσα στο 2021.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος χαιρετίζοντας την εκδήλωση, σε απευθείας σύνδεση της Δημόσιας Τηλεόρασης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την γυναικοκτονία στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις, το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ