Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο

 Breaking News

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για το νέο Δικαστικό Μέγαρο
31 Μαρτίου 2022

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλία Κλάππα και της Αντιδημάρχου Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων κυρίας Αθηνά Γλύκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σε συνέχεια του Άτυπου Συμβουλίου Πόλης, που συγκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ανέφερε μεταξύ άλλων στον κ. Τσιάρα ότι πρέπει να εξεταστεί σε βάθος η δυνατότητα δημιουργίας του νέου Δικαστικού Μεγάρου στα παλιά Τελωνεία ιδιοκτησίας Υπουργείου Οικονομικών, αλλά σε κάθε περίπτωση να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, ο οποίος ενδεχομένως θα οδηγήσει στην απώλεια της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και κατ΄ επέκταση στην ακύρωση του όλου εγχειρήματος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Επισκέφθηκα μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλία Κλάππα και την Αντιδήμαρχο Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων κα Αθηνά Γλύκα τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, ώστε να συζητήσουμε τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά.

Ενημέρωσα τον Υπουργό για όσα συμφωνήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Άτυπο Συμβούλιο πόλης, το οποίο συγκάλεσα μετά από αίτημα του Δ.Σ.Π. και ο κ. Τσιάρας δεσμεύθηκε να απαντήσει μέχρι την Παρασκευή στα θέματα που του θέσαμε. Συγκεκριμένα, ζητήσαμε από τον Υπουργό να εξετάσει περαιτέρω το θέμα του δημόσιου κτηρίου των Τελωνείων στην Ακτή Κονδύλη και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνει εκεί το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και ο κ. Τσιάρας, αν και μας τόνισε ότι ήδη έχει εξεταστεί η λύση των παλιών Τελωνείων, δεσμεύθηκε να ξαναδεί για ακόμα μια φορά το θέμα.

Ιδιαίτερη έμφαση δώσαμε στο ότι δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος, ο οποίος πιθανόν να μας οδηγήσει στην απώλεια της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και άρα στην ακύρωση του όλου εγχειρήματος. Πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει το μείζον ζήτημα της ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πειραιά».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ