Εφημερίδα Κοινωνική

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκλονιστικό βίντεο μαθητών για τις 17 γυναικοκτονίες του 2021 – «Με σκότωσε γιατί είναι άνδρας και ήμουν γυναίκα»

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Συγκλονιστικό βίντεο μαθητών για τις 17 γυναικοκτονίες του 2021 – «Με σκότωσε γιατί είναι άνδρας και ήμουν γυναίκα»
08 Μαρτίου 2022

Με ένα συγκλονιστικό βίντεο-φόρο τιμής στις γυναίκες που δολοφονήθηκαν από τα χέρια των συζύγων ή των συντρόφων τους μαθητές από τη Θεσσαλονίκη στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας.

«Με σκότωσε γιατί ήθελα να τελειώσει η σχέση μας… Με σκότωσε γιατί είναι άνδρας και ήμουν γυναίκα» ακούγεται να λέει μια γυναικεία φωνή ενώ μια ανδρική απαντά: «Ναι, εγώ ήμουν αυτός που τη σκότωσα, μα δεν έφταιγα εγώ, αυτή το προκάλεσε… Τέλος πάντων, εγώ πάντως την αγαπούσα. Ήταν η ζωή μου».

Μέσα από ένα βίντεο δυόμιση λεπτών που δημιούργησαν οι μαθητές του 2ου Πρότυπου Λυκείου Θεσσαλονίκης «Λευκός Πύργος» αναδεικνύουν τα έμφυλα στερεότυπα, προκαταλήψεις και κακοποιητικές συμπεριφορές, που έχουν αποτελέσει το υπόβαθρο για τα εγκλήματα σε βάρος γυναικών.

«Οι 17 γυναικοκτονίες της περσινής χρονιάς άφησαν ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική κοινωνία», υποστηρίζουν οι μαθητές που συμμετέχουν στο βίντεο. Το εν λόγω βίντεο προβάλλεται μέσα από το κανάλι του σχολείου στο Youtube.

«Η γυναικοκτονία ήταν η νέα λέξη που προστέθηκε το προηγούμενο έτος στο καθημερινό λεξιλόγιο. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε το μήνυμα σχετικά με το τι υπάρχει κάτω από αυτά τα εγκλήματα, ποια είναι η πραγματική αιτία πίσω από ασήμαντες αφορμές που ανεγκέφαλοι άνδρες επικαλούνται για να διαπράξουν τα εγκλήματά τους», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο μαθητής Στράτος Καλλίνος, ο οποίος σκηνοθέτησε το βίντεο, όπου συμμετέχουν οι συμμαθήτριές του Γεωργία Ζωίδη, Φαίη Θεσσαλονικέως, Ελεάννα Κοντοπούλου, Δανάη Κυρβέη, Χρύσα Μουλά, Σταματία Υφαντίδου και ο συμμαθητής του Νικόλας Καναρίδης,

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ