Εφημερίδα Κοινωνική

Κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι νεαρή κοπέλα – Φυλάκιση δύο ετών σε 30χρονο

Κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι νεαρή κοπέλα – Φυλάκιση δύο ετών σε 30χρονο
14 Μαρτίου 2022

Φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 30χρονο Έλληνα που κρατούσε παράνομα μια νεαρή κοπέλα με καταγωγή από την Κίνα και την υποχρέωνε να δουλεύει στο μαγαζί του αμισθί.

Όπως μετέδωσε το thesstoday.gr, όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ο κατηγορούμενος πλησίασε την κοπέλα προσφέροντάς της μια καλή δουλειά με πολύ μεγάλο μισθό. Έτσι, την έπεισε να αφήσει την χώρα της και να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Ο πατριός του θύματος γνώριζε τον 30χρονο, και έπειτα από παρότρυνση του ίδιου, ήρθε παράνομα στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα με λευκά είδη της οικογένειας του κατηγορούμενου, μέχρι που τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή.

«Περιόριζε την μετακίνησή μου, καταπατούσε το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης και δεν με πλήρωνε για την εργασία μου. Με κρατούσε αιχμάλωτη στο πατάρι της επιχείρησης» υποστήριξε η ίδια κατά την κατάθεσή της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως το 2013, αφού μετά από καταγγελία του θύματος ο κατηγορούμενος βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου με τη κατηγορία της σωματεμπορίας.

Η εισαγγελέας από την πλευρά της, κατά την αγόρευσή της, με γνώμονα την μη ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων για την εργασία της κοπέλας και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η ίδια προέβη σε καταγγελία τρία έτη αργότερα πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου.

Η έδρα αποφάσισε την καταδίκη του κατηγορούμενου με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ