Εφημερίδα Κοινωνική

Οι Ρώσοι ψάχνουν στη μαύρη αγορά για burger McDonald’s -Πληρώνουν 36 δολ. για ένα Big Mac!

Οι Ρώσοι ψάχνουν στη μαύρη αγορά για burger McDonald’s -Πληρώνουν 36 δολ. για ένα Big Mac!
15 Μαρτίου 2022

Η λατρεία των Ρώσων στα Big Mac και τα άλλα προϊόντα των McDonald’s είναι τόσο μεγάλη που δεν διστάζουν να σπεύσουν στη μαύρη αγορά προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Το Business Insider έκανε μια έρευνα στην σελίδα καταχωρήσεων Avito, έναν ρωσικό ιστότοπο πώλησης αγαθών όπως το eBay, και ανακάλυψε μια σειρά προϊόντων των McDonald’s, συμπεριλαμβανομένων BigMac και McMuffins. Και για όσους δεν γνωρίζουν, το Avito περιγράφεται στο LinkedIn ως ο πιο δημοφιλής ιστότοπος αγγελιών στη Ρωσία και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο.

Από το ένα δολάρια για ένα Big Mac δίνουν πλέον 36 δολάρια

Σύμφωνα με την έρευνά του λοιπόν, ένας πωλητής με έδρα τη Μόσχα έβαλε αγγελία πώλησης για ένα Big Mac έναντι περίπου 36 δολαρίων (το ποσό αυτό βασίζεται στην συναλλαγματικές ισοτιμίες τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το άρθρο). Για να καταλάβει κανείς την αντιστοιχία, ένα burger στων McDonald’s στη Ρωσία πωλείται συνήθως για 135 ρούβλια ή περίπου ένα δολάριο, σύμφωνα με τον δείκτη Bic Mac του Economist. Ένας άλλος πωλητής δημοσίευσε πρόσφατα ένα «πρωινό McDonald’s» που περιλαμβάνει McMuffins, τηγανιτές πατάτες και σάλτσα για περίπου 18 δολάρια.

Ρώσος «φούλαρε» το ψυγείο του με προϊόντα McDonald's

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μια καταχώρηση μεταφρασμένη στα αγγλικά, ο πωλητής μάλιστα, γράφει ότι προσφέρει τα προϊόντα αυτά σε «όσους θέλουν να απολαύσουν την τελευταία γεύση μιας περασμένης εποχής».

Η τρέλα για τα McDonald’s δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό

Και δεν είναι, όπως φαίνεται, μόνο το φαγητό των McDonald’s το οποίο νοσταλγούν οι Ρώσοι. Κάποιοι πουλάνε στην μαύρη αγορά ακόμη και «συσκευασίες McDonald’s». Συγκεκριμένα, μια καταχώρηση της Avisto έδειξε μια χάρτινη σακούλα που πωλούνταν έναντι 373 δολαρίων, χωρίς να είναι γνωστό εάν η τιμή αφορούσε μόνο στη σακούλα ή εάν περιείχε και προϊόντα.

mc1

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ιστοσελίδα περιέχει επίσης πολλές ακόμη διαφημίσεις πώλησης άλλων προϊόντων της διάσημης αλυσίδας fast food, συμπεριλαμβανομένων ποτηριών αλλά και των χάρτινων θηκών που τοποθετούνται οι τηγανιτές πατάτες. Ένας πωλητής έβαλε αγγελία για πώληση ενός γυάλινου ποτηριού με το λογότυπο της εταιρείας, για περίπου 74 δολάρια.

mc3

 

 

 

 

 

 

 

Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των McDonald’s στη Ρωσία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν τους κατοίκους της Μόσχας να σπεύδουν στα καταστήματα για να πάρουν κάποια προϊόντα πριν από το κλείσιμο.

Σύμφωνα με το Indy100, ένας Ρώσος γέμισε μέχρι επάνω το ψυγείο του με μπέργκερ McDonald’s πριν από το κλείσιμο, σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Reddit. «Τα McDonald’s κλείνει οριστικά στη Ρωσία, αυτό είναι το απόθεμα του φίλου μου» έγραφε η λεζάντα δίπλα στη φωτογραφία.

mc2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άγνωστο πότε θα ξανανοίξουν τα McDonald’s στη Ρωσία

Υπενθυμίζεται πως η διάσημη εταιρεία fast food ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα το κλείσιμο των 850 περίπου καταστημάτων της στη Ρωσία, ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McDonald’s Κρις Κεμπτσίνσκι, δήλωσε σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους στις 8 Μαρτίου πως ήταν «αδύνατο να προβλεφθεί» πότε θα ανοίξει ξανά τα εστιατόριά της η McDonald’s, αλλά πως η εταιρεία «παρακολουθεί στενά την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο McDonald’s άνοιξε στην Πλατεία Πούσκιν στη Μόσχα το 1990 και η ανάπτυξή της έγινε το σύμβολο της νίκης του καπιταλισμού ενάντια στη Σοβιετική Ένωση.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ