Εφημερίδα Κοινωνική

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα – Ζητά την παροχή διευκολύνσεων και ενισχύσεων

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Νέα επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα – Ζητά την παροχή διευκολύνσεων και ενισχύσεων
08 Μαρτίου 2022

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα ζητά την παροχή διευκολύνσεων και ενισχύσεων, που θα δώσουν «ταμειακές ανάσες» σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης πίεσης που υφίστανται οι επιχειρήσεις λόγω της υγειονομικής και της ενεργειακής κρίσης και καθώς η κίνηση στην αγορά παραμένει εξαιρετικά χαμηλή, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, η μεγάλη πλειοψηφία τους αδυνατούν να εξυπηρετήσουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την ανάγκη στοχευμένης στήριξής τους με την παροχή διευκολύνσεων και ενισχύσεων και συγκεκριμένα κρίνουμε απαραίτητα τα ακόλουθα μέτρα:

1) Να αυξηθούν από 60 σε πάνω από 72 οι μηνιαίες δόσεις που θα αρχίσουν να «τρέχουν» από τις 30 Ιουνίου, έτσι ώστε να περιοριστεί η μηνιαία δαπάνη των υπόχρεων και να τονωθεί η ρευστότητά τους.

2)  Δεδομένου ότι στις 31 Μαρτίου εκπνέει η προθεσμία για την εφάπαξ εξόφληση της ενίσχυσης που έλαβαν επιχειρήσεις μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί μια ακόμη ευκαιρία με μια τρίμηνη παράταση, που θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους επιχειρηματίες να αποπληρώσουν εφάπαξ την ενίσχυση και να τονώσουν έτσι και τα δημόσια ταμεία.

3) Οι κρατικές ενισχύσεις  που δόθηκαν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης της πανδημίας, να μην αποτελούν φορολογητέο εισόδημα.

Θεωρούμε ότι τα ανωτέρω θα δώσουν «ταμειακές ανάσες» σε 700.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που πλήττονται από την πληθωριστική καταιγίδα με αιχμή την αύξηση του κόστους από την ενεργειακή ακρίβεια.

Με τη βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι συνάδελφοί μας και την ανάγκη μη συσσώρευσης νέων οφειλών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και που θα έχουν καταστροφικές συνέπειες στην εθνική οικονομία και την απασχόληση, ελπίζουμε ότι θα αποδεχθείτε τα δίκαια αιτήματά μας».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ