Εφημερίδα Κοινωνική

Χρήστος Δρούγκας: «Όνειρο ζωής, ένα ντουέτο με τον Πάριο»

Χρήστος Δρούγκας: «Όνειρο ζωής, ένα ντουέτο με τον Πάριο»
03 Μαρτίου 2022

Ερμηνευτής, δημιουργός, συνθέτης, στιχουργός, ο Χρήστος Δρούγκας, μέσα από τα βιωματικά του τραγούδια, καταθέτει την ψυχή του και τις εμπειρίες ζωής του. Με καταγωγή από την Κατερίνη, ο ταλαντούχος λαϊκός ερμηνευτής, εδώ και χρόνια, σημειώνει τη δική του ανοδική, μουσική πορεία. Έχοντας ως πρότυπό του, τον Αντώνη Βαρδή, και εμπνευσμένος από τα ακούσματα του αείμνηστου ερμηνευτή, το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Χάνομαι», που υπογράφει τους στίχους και τη μουσική, αποτελεί μία δυναμική μπαλάντα, που ξυπνάει «μνήμες» από τον μέντορά του. Ο Χρήστος Δρούγκας, αποκαλύπτεται στην koinoniki.gr, και μας κάνει να «χανόμαστε», με τα τραγούδια του και τις απόψεις του!

«Χάνομαι»… Πώς επέλεξες να ερμηνεύσεις μία τόσο δυναμική μπαλάντα;

Πάντα ήμουν λάτρης της μπαλάντας. Tο «Χάνομαι» είναι ένα τραγούδι που με αντιπροσωπεύει και νιώθω πολύ χαρούμενος που το ερμήνευσα.

Τι μηνύματα θέλεις να περάσεις στον κόσμο, μέσα από το νέο σου τραγούδι;

Τις περισσότερες φορές, οι σχέσεις των ανθρώπων τελειώνουν έτσι απλά, από έναν απλό εγωισμό, αλλά η αγάπη, πάντα μένει. Το συγκεκριμένο τραγούδι, γράφτηκε σκεπτόμενος αυτές τις σχέσεις, που έχουν ένα άδοξο τέλος και θέλοντας μέσα από αυτό να περάσω ένα μήνυμα πως μια η αληθινή αγάπη δεν σκορπάει σαν την στάχτη, να ακούμε πάντα την καρδιά μας.

Από που εμπνέεσαι για να γράφεις τα τραγούδια σου;

Γενικά εμπνέομαι από βιώματα και στιγμές στην ζωή μου, όχι από κάτι συγκεκριμένο. Όλα μου τα τραγούδια, κρύβουν το καθένα τους και μια διαφορετική ιστορία.

Ποιο είναι αυτό, που έγραψες στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου, και ποιο, στην πιο στενάχωρη;

Το τραγούδι που έγραψα στην ποιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου, ήταν το «Τρελέ έρωτά μου» και την πιο στενάχωρη στιγμή, είναι ένα τραγούδι που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, ο τίτλος του είναι «Έφυγες νωρίς»!

Το βιντεοκλίπ για το νέου σου τραγούδι, είναι υπερπαραγωγή. Δεν λυπηθήκατε, να κάψετε ένα πανάκριβο αμάξι;

Στην πραγματικότητα δεν κάψαμε το αυτοκίνητο, η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που για έναν καλό σκηνοθέτη είναι εύκολο να πραγματοποιήσει τέτοιου είδους σκηνές. Βέβαια για τις ανάγκες του βιντεοκλίπ, αν δεν καταφέρναμε να φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, θα το καίγαμε, στα αλήθεια.

Υπάρχει κάτι, που έχεις θυσιάσει από τη ζωή σου, για την καριέρα σου;

Λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας θα έλεγα πως έχει περιοριστεί λίγο ο χρόνος και οι στιγμές που ζω με τον γιό μου, πάντα όμως προσπαθώ και κάνω τα πάντα έτσι, ώστε να αναπληρώνω αυτό το μικρό κενό και να είμαι δίπλα του σε κάθε καινούργιο βήμα στην ζωή του.

Πολλοί καλλιτέχνες, μιλάνε για bulling στον χώρο, από άλλους συναδέλφους του, κλείνοντάς τους τα μικρόφωνα, και άλλα περιστατικά. Έχεις βιώσει κάτι αντίστοιχο;

Έχω ακούσει κατά καιρούς διάφορα τέτοια περιστατικά και θα έλεγα πως με θλίβουν τέτοιες καταστάσεις, προσωπικά όμως δεν μου έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και φυσικά δεν θα επέτρεπα να γίνει κάτι τέτοιο.

Με ποιον καλλιτέχνη, Έλληνα ή ξένο, θα ήθελες να κάνεις ένα ντουέτο;

Θα ήθελα πάρα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή στο μέλλον να κάνω ένα ντουέτο με τον Γιάννη Πάριο. Όνειρο ζωής.

Ποιος συνάδελφός σου, θα ήθελες να ερμηνεύσει ένα τραγούδι σου; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο στο συρτάρι σου, για συγκεκριμένο αποδέχτη;

Συνάδελφός, που θα ήθελα να ερμηνεύσει ένα τραγούδι μου είναι ο Γιάννης Πλούταρχος, ένας καταξιωμένος ερωτικός τραγουδιστής, που θα ταίριαζε απόλυτα με το στοιχείο της μουσικής που γράφω.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες φοβίες σου;

Η μεγαλύτερη και μοναδική φοβία μου είναι, όταν σκέφτομαι ότι μπορεί να χάσω κάποιον δικό μου άνθρωπο.

Πώς βίωσες την περίοδο της καραντίνας;

Την περίοδο της καραντίνας, την βίωσα όπως όλος ο κόσμος στο σπίτι μου, με πολύ περιορισμένες εξόδους. Βέβαια η αλήθεια είναι, πως αυτό μου έδωσε την ευχέρεια χρόνου, στο να δουλέψω καινούργια μου τραγούδια, που θα σας παρουσιάσω στο μέλλον.

Υπήρξε φορά, και γιατί, που σκέφτηκες να εγκαταλείψεις, τα όνειρά σου στη μουσική;

Δεν υπήρξε κάποια φορά, που να έχω σκεφτεί να εγκαταλείψω την μουσική, ζω με την μουσική, υπάρχω με το τραγούδι είναι για εμένα πλέον τρόπος ζωής.

Θα πήγαινες σε ένα Survivor, όπως πολλοί τραγουδιστές, για να βοηθήσεις τη δουλειά σου;

Θα πήγαινα σε ένα Survivor με μεγάλη μου χαρά, όχι όμως για να βοηθήσω την δουλειά μου μέσα από αυτό, αλλά για να ζήσω την εμπειρία του παιχνιδιού.

Τι εύχεσαι, να σου έχει συμβεί, μέσα στην επόμενη πενταετία;

Εύχομαι καταρχήν να ξεπεράσουμε πολύ σύντομα όλο αυτό που ζούμε το τελευταίο διάστημα και προπάντων να έχουμε υγεία, εύχομαι επίσης μέσα από την δουλειά μου να καταφέρω ο κόσμος να αγαπήσει τα τραγούδια μου και να με γνωρίσει μέσα από αυτό.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ