Εφημερίδα Κοινωνική

Απομακρύνουν 150 υγειονομικούς από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Απομακρύνουν 150 υγειονομικούς από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας- Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή
22 Μαρτίου 2022

Με πρωτοβουλία της Βουλευτού Β’ Πειραιά Νίνας Κασιμάτη και τη συνυπογραφή 25 Βουλευτών ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε σήμερα ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θανάση Πλεύρη ελέγχοντας την Κυβέρνηση για την ειλημμένη πολιτική απόφαση να απομακρυνθούν 150 υγειονομικοί από το Κρατικό Νικαίας, προερχόμενοι από το διασυνδεόμενο Γ.Ν. Δυτικής Αττικής, το οποίο κατόπιν εισήγησης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών υπό την προεδρία του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, θα ενοποιηθεί πλέον με το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. «Αττικόν».

Για το σκοπό αυτό το ανωτέρω όργανο ανέθεσε στη Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας Νοσηλευτικών Μονάδων του Υπουργείου Υγείας τη σύνταξη Σχεδίου Νομοθετικής Ρύθμισης σχετικά με την ενοποίηση των οργανισμών του (πρώην) Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ, συμπεριλαμβάνοντας ωστόσο, και παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, το σύνολο των 150 οργανικών θέσεων προσωπικού του πρώτου, εκ των οποίων 35 ιατροί γαστρεντερολόγοι, καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι, παιδίατροι, ακτινολόγοι, δερματολόγοι, χειρουργοί, παθολόγοι, που εργάζονται ή εφημερεύουν στο Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά, και ομοίως νοσηλευτών, παρασκευαστών εργαστηρίων, διοικητικών και υπαλλήλων των τεχνικών υπηρεσιών.

Η Νίνα Κασιμάτη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας έλαβε χθες αυτοπροσώπως αναλυτική ενημέρωση για το ζήτημα και δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερασπιστεί δυναμικά και συλλογικά το Νοσοκομείο της Β’ Πειραιά που οδηγείται σε κλείσιμο αν δεν ανακληθεί η κυβερνητική απόφαση, τους γιατρούς του και συνολικά το ηρωικό υγειονομικό προσωπικό. Και βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερασπισθεί το δικαίωμα των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών της Β’ Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής να έχουν άμεση πρόσβαση σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. όλων των ειδικοτήτων, όπως είναι το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Ταυτόχρονα η Βουλευτής Β’ Πειραιά στηλίτευσε το αιτιολογικό της απόφασης του ΚΕΣΥΠΕ, που απαξιώνει στην ουσία την τεράστια επιστημονική και κοινωνική προσφορά του υγειονομικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας,  ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζει ψευδεπίγραφα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ως το μοναδικό τριτοβάθμιο νοσοκομείο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας», θέτοντας έτσι σε επίσημη αμφισβήτηση τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του  Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας, αλλά και των Νοσοκομείων  Ασκληπιείο Βούλας, Τζάνειο, Θριάσιο και όλων των Γενικών Νοσοκομείων των νησιών Αιγαίου του Ε.Σ.Υ. στη 2η Υ.Π.Ε.. Το γεγονός προκαλεί πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με το μέλλον και τη διάρθρωση της Τριτοβάθμιας Υγείας στη 2η Υ.Π.Ε.

Η Νίνα Κασιμάτη ως πρώτη υπογράφουσα και οι 25 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον Υπουργό Υγείας:

1)    Να προχωρήσει στην προκήρυξη οργανικών θέσεων, ώστε να υπάρξει άμεση, πλήρης και ισότιμη μεταφορά στον Οργανισμό του Γ.Ν. Νίκαιας – Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» όλων των οργανικών θέσεων υγειονομικών προερχομένων από το Γ.Ν. Δυτικής Αττικής, ώστε να μην απομακρυνθούν 150 υγειονομικοί που είναι απολύτως απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας – Πειραιά και

2)    Να ανασκευάσει με νέα επανορθωτική απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ την ανακριβή αναφορά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ως δήθεν «μοναδικού τριτοβάθμιου νοσοκομείου της 2ης ΥΠΕ»,  καθώς η αναφορά αυτή αμφισβητεί επίσημα τον τριτοβάθμιο χαρακτήρα του  Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας, αλλά και των Νοσοκομείων  Ασκληπιείο Βούλας, Τζάνειο, Θριάσιο και όλων των γενικών νοσοκομείων των νησιών Αιγαίου του Ε.Σ.Υ. στη 2η Υ.Π.Ε.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ