Εφημερίδα Κοινωνική

Αναβαθμίστηκε πλήρως η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ!

Αναβαθμίστηκε πλήρως η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ!
16 Μαρτίου 2022

Κάτι πολύ όμορφο συντελείται στην πανέμορφη Καστέλλα, όπου οι άνθρωποι της ιστορικής ομάδας της περιοχής, του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ, έχουν συντονίσει τις προσπάθειές τους ώστε να αναβαθμιστεί πλήρως η ποδοσφαιρική Ακαδημία του συλλόγου! Αυτή την στιγμή περίπου 180 μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας από τεσσάρων μέχρι δεκαοκτώ ετών, αθλούνται σε άρτιες εγκαταστάσεις υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων Διπλωματούχων προπονητών, και τα αποτελέσματα είναι θαυμάσια, αφού πέρα από την ποσότητα των παιδιών αυτό που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους της Ακαδημίας είναι η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται, για να ωφελούνται τα παιδιά και οι γονείς τους στον μέγιστο βαθμό…

Πρωτεργάτες αυτού του «μικρού ποδοσφαιρικού θαύματος» είναι άνθρωποι που ασχολούνται πολλά χρόνια με το αντικείμενο, όπως ο Διευθυντής και υπεύθυνος της Ακαδημίας Νίκος Μπληζιώτης, ο Αντιπρόεδρος του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ Κωνσταντίνος Χαρέας, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας Άρης Κακογιάννης, αλλά και πολλοί άλλοι που ανήκουν είτε στο Τεχνικό Τιμ είτε στα διάφορα τμήματα υποστήριξης, και αξίζει να τους αναφέρουμε!

Όσον αφορά τους προπονητές, στην Κ/6 είναι ο Κυριάκος Καραμούτσος, στην Κ/7 ο Κυριάκος Ψαρρόπουλος (που είναι και προπονητής τερματοφυλάκων από την Κ/12 έως την Κ/18), στην Κ/8 ο Παναγιώτης Κωστής, στις Κ/9, Κ/10 και Κ/14 ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, στην Κ/12 ο Βασίλης Βαλλιάνος (που είναι επίσης ο προπονητής της αντρικής ομάδας του συλλόγου) και στην Κ/18 ο Γιάννης Πολίμος. Όλοι τους Διπλωματούχοι και πολύ πεπειραμένοι. Αξίζει επίσης να γίνει αναφορά στην κυρία Μαρία Τσολάκου που είναι στην Γραμματειακή υποστήριξη, τον ιατρό Νίκο Αρετάκη και τον φυσιοθεραπευτή Ιωάννη Κατσό που φροντίζουν θέματα ιατρικής φύσεως και παρακολούθησης, αλλά και τον αειθαλή φροντιστή του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ, τον κύριο Γιώργο Βάρδα, που, κατά κοινή ομολογία, είναι η «ψυχή» του συλλόγου!

Στην εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μίλησε ο Υπεύθυνος της Ακαδημίας, ο κύριος Νίκος Μπληζιώτης, και μας έδωσε περαιτέρω ενδιαφέρουσες πληροφορίες:

«Η ιδέα της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ ξεκίνησε το μακρινό 1998. Δεν υπήρχαν τότε τμήματα υποδομών στις ομάδες, όμως βλέπαμε ξεκάθαρα στον σύλλογο ότι πηγαίναμε προς τα εκεί! Η δημιουργία Ακαδημίας ήταν κάτι επιβεβλημένο για κάθε σωματείο που ήθελε να προσελκύσει τα παιδιά της περιοχής του στο ποδόσφαιρο και να τα εκπαιδεύσει κατάλληλα…

Τότε, στο ξεκίνημα, είχαμε μόλις 15 παιδάκια και δεν υπήρχαν καθόλου γήπεδα! Λειτουργούσαν τρία τμήματα: εφηβικό, παιδικό και προπαιδικό. Το 2012 ξεκίνησαν να λειτουργούν ξεχωριστά ηλικιακά τμήματα, όπως αυτά είναι δομημένα σήμερα, και τα τελευταία δέκα χρόνια έγιναν πολλά! Υπάρχει σήμερα το μεγάλο γήπεδο του ΣΕΦ, ενώ πλέον έχουμε στη διάθεσή μας και γήπεδα 5×5 εδώ στο SEF SOCCER Club για να προπονούνται τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα…

Το γηπεδικό και οι χώροι προπόνησης πάντα αποτελούσαν πρόβλημα στον Πειραιά, και ειδικά στον κεντρικό Πειραιά από την Πειραϊκή και το Χατζηκυριάκειο, μέχρι την Καστέλλα! Πλέον είμαστε προνομιούχοι σε σχέση με το παρελθόν, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα. Θα πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως τα γήπεδα που υπάρχουν στα Βοτσαλάκια, αλλά επίσης να δημιουργηθούν νέα γήπεδα και χώροι προπόνησης εδώ στον κεντρικό Πειραιά. Ο Δήμος έχει κάνει αξιόλογες προσπάθειες, αλλά πρέπει να μεριμνήσει περαιτέρω για τα σωματεία που είναι δραστήρια και έχουν να επιδείξουν έργο…»

Στη συνέχεια οι άνθρωποι του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ δια στόματος του κυρίου Χαρέα αναφέρθηκαν στο ιστορικό του γηπέδου του ΣΕΦ:

«Είναι ένα γήπεδο που έφτιαξε ο αείμνηστος Γιάννης Αποστολίδης, ο τότε Διευθυντής του ΣΕΦ, το 1982. Ήταν ένας άνθρωπος με όραμα που ήθελε να προσφέρει στη νεολαία της περιοχής, και εμείς σήμερα ακολουθούμε το παράδειγμά του. Άλλωστε, δεν είναι πολλά τα σωματεία του κεντρικού Πειραιά που έχουν ακαδημίες. Εδώ έρχονται παιδιά από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό και μέχρις ενός σημείου τα έχουμε καταφέρει. Πάντως χρειάζονται περισσότερα γήπεδα! Ακούω τελευταία για έναν χώρο στην περιοχή της Πλατείας Καρπάθου που πρόκειται να κατασκευαστεί γήπεδο 5×5. Αν είναι αλήθεια αυτό, πρόκειται για πολύ ευχάριστη είδηση…»

Τέλος, στην εφημερίδα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μίλησε και ο Τεχνικός Διευθυντής του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ, ο κύριος Άρης Κακογιάννης. Δεν είπαμε πολλά πράγματα, επειδή σε μελλοντική μας συνέντευξη θα αναφερθούμε εκτενέστερα στο πρόγραμμα και την φιλοσοφία της ποδοσφαιρικής Ακαδημίας του συλλόγου. Θέλουμε όμως να κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα με κάποια ενθαρρυντικά λόγια του:

«Φιλοδοξούμε με αιχμή του δόρατος την ποδοσφαιρική μας Ακαδημία να καθιερωθούμε στις 10 καλύτερες ομάδες του Πειραιά! Και επίσης η αντρική ομάδα να αποτελείται στο εγγύς μέλλον αποκλειστικά από παιδιά της Ακαδημίας μας! Αυτός είναι και ο λόγος που αν και τη φετινή χρονιά η αντρική ομάδα του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ δεν τα πηγαίνει τόσο καλά στο πρωτάθλημα της Α” κατηγορίας της ΕΠΣΠ, κανένας στον σύλλογο δεν στεναχωριέται! Κοιτάμε μπροστά και βλέπουμε το μέλλον. Και, πιστέψτε με, το μέλλον του ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ προμηνύεται φωτεινό και λαμπρό!»

ΑΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ