Εφημερίδα Κοινωνική

Σφοδρή ρωσική επίθεση σε Κίεβο, Μαριούπολη -Ρουκέτες & κόσμος στα καταφύγια

 Breaking News

Σφοδρή ρωσική επίθεση σε Κίεβο, Μαριούπολη -Ρουκέτες & κόσμος στα καταφύγια
25 Φεβρουαρίου 2022

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες τόσο στο Κίεβο όσο και στην Μαριούπολη.

Συνεχές βουητό, το οποίο προέρχεται είτε από πολεμικά αεροσκάφη είτε από ρουκέτες τύπου Grand, οι οποίες πλήττουν κατά εκατοντάδες τους ρωσικούς στόχους.

Οι δυνάμεις του Πούτιν έχουν εισέλθει στην περιφέρεια του Κιέβου, ωστόσο φαίνεται να απέχουν περίπου 9 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του BBC, Lyse Doucet, τα τελευταία λεπτά υπάρχουν αναφορές για ισχυρές εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επίκεται αεροπορική επιδρομή. Για το λόγο αυτό δίνεται εντολή να μεταβούν όλοι στα καταφύγια.

Πληροφορίες αναφέρουν, δε, πως κάποιες από τις εκρήξεις σημειώνονται σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο, το οποίος φέρεται να έχει καταστραφεί, ένδειξη ότι ο ρωσικός στρατός στοχεύει σε κρίσιμες υποδομές της πόλης προκειμένου να εισβάλει.

Λίγο νωρίτερα, πηγές από το αμερικανικό Πεντάγωνο που μίλησαν υπό το καθεστώς ανωνυμίας ανέφεραν ότι στην Μαριούπολη πραγματοποιούνται βομβαρδισμοί αλλά και αμφίβια επιχείρηση Ρώσων κομάντος. Σύμφωνα με την πηγή, χιλιάδες είναι οι στρατιώτες που έχουν αποβιβαστεί στην στεριά.

Ενώ οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στις παρυφές της πόλης, σύμφωνα με αναφορές πραγματοποιούνται συγκρούσεις σε διάφορα σημεία.

Φαίνεται ότι η ρωσική επίθεση διευρύνεται και με τη χρήση πυραύλων κατά στόχων στην πρωτεύουσα.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ