Εφημερίδα Κοινωνική

Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» -Επιστολή στους βουλευτές : «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

 Breaking News

Ένωση Επαγγελματιών Περιπτερούχων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» -Επιστολή στους βουλευτές : «ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
10 Φεβρουαρίου 2022

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» και τη συναίνεση πολλών Σωματείων Περιπτερούχων της Ελλάδος, συντάχθηκε η παρακάτω επιστολή για κοινοποίηση στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

PERIPTERA

“Η πανδημία και οι επιπτώσεις της ταλαιπωρούν ακόμα και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν για καιρό την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Εμείς, ως μέρος της οικονομικής αλυσίδας και «χτυπημένοι»  από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, σας παραθέτουμε επικαιροποιημένες τις προτάσεις μας, τι οποίες ευελπιστούμε να υιοθετήσετε, όχι μόνο για να βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση αλλά, κυρίως, γιατί κινδυνεύει και η ίδια η ύπαρξη του κλάδου μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

 • Παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περίπτερου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος.
 • Κατάργηση του χρονικού περιορισμού δεκαετίας που προβλέπεται από το άρθρο 76 Ν. 4257/2014 σε περίπτωση μεταβίβασης αδείας εκμεταλλεύσεως περιπτέρου λόγω θανάτου του δικαιούχου της.
 • Να ψηφιστεί μεταβατική διάταξη για όσους είναι δικαιούχοι άδειας περιπτέρου κατ΄ ιδανικά μερίδια και έπαψε να υφίσταται συν-δικαιούχος προ της ψηφίσεώς του ν. 4257/2014.
 • Αφαίρεση της άδειας εκμετάλλευσης περίπτερου σε περίπτωση που καταδικαστεί αμετάκλητα επαγγελματίας για πώληση λαθραίων, πλαστών ή κλεμμένων καπνικών προϊόντων.
 • Για την εγκυρότητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια της διαδικασίας διάθεσης των κενωθέντων περιπτέρων από τους δήμους μέσω πλειστηριασμού, θα πρέπει να οριστεί ότι η κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή σφραγισμένου φακέλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 • Πώληση καπνοβιομηχανικών προϊόντων (Σύνδεση με Μητρώο πώλησης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Οικονομικών)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 • Θεσμοθέτηση ποσοστιαίας προμήθειας επί της λιανικής τιμής πώλησης καπνικών προϊόντων όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία. Γαλλία, Ιταλία).
 • Καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεων για την απόκτηση Μητρώου Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων.
 • Παράταση της εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα τοποθέτησης POS στα περίπτερα λόγω του χαμηλού ποσοστού κέρδους στη πλειοψηφία των προϊόντων. (Καπνικά, Τύπος, κάρτες άυλου χρόνου, εισιτήρια).

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 • Ελεύθερη επιλογή διανομέα Τύπου.
 • Καθορισμός ελάχιστου ποσοστιαίου κέρδους για τη διάθεση εφημερίδων και περιοδικών στα περίπτερα.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

 • Καθορισμός ελάχιστου ποσοστιαίου κέρδους στην πώληση αστικών εισιτηρίων καθώς και δικαίωμα ανανέωσης των καρτών μηνιαίας και ετήσιας διάρκειας απεριόριστων διαδρομών από τα περίπτερα.

Με την ελπίδα πως τα δίκαια και λογικά αιτήματά μας θα γίνουν αποδεκτά, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος:  Νικητάκης Εμμανουήλ

O Γενικός Γραμματέας: Σκούρτης Ιωάννης


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ