Εφημερίδα Κοινωνική

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου και ενέργειες μετά τον άγονο διαγωνισμό για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά

Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά: Αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου και ενέργειες μετά τον άγονο διαγωνισμό για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά
17 Φεβρουαρίου 2022

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά συνεδρίασε την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.- Μετά το Πόρισμα της Γνωμοδοτικής Επιτροπής που χαρακτήρισε και τις δύο προσφορές (παλαιό εργοστάσιο ΚΕΡΑΝΗ & τις πρώην εγκαταστάσεις του ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ) για νέο Δικαστικό Μέγαρο ως απαράδεκτες, και ύστερα από πρόταση του Προέδρου του ΔΣΠ, το Διοικητικό Συμβούλιο συνέστησε Επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Ηλ. Κλάππα, Πρόεδρο, με αναπληρωτή του τον Αντιπρόεδρο κ. Ι. Βούτα, Πολ. Περιβολάρη, Αντιπρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. Παν. Σαπουντζάκη, Στ. Φαζάκη, Νικ. Μπιλίρη, και τους κ.κ. Παν. Πετρόπουλο και Γ. Καραμιζάρη, με σκοπό την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου στο ζήτημα επιλογής του νέου Δικαστικού Μεγάρου.

Επίσης, αποφασίσθηκε να ζητηθεί η γνώμη των πρώην Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου κ.κ. Βασίλη Βενέτη, Στέλιου Μανουσάκη, Γιώργου Σταματογιάννη, οι οποίοι θα κληθούν στο επόμενο Δ.Σ. για να εκθέσουν τις απόψεις τους.

2.- Λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κατάργηση του Τομέα Υγείας Δικηγόρων Πειραιά (Ν. 4876/2021), αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον ΕΦΚΑ να δημιουργήσει Παράρτημα στον Πειραιά της προβλεπόμενης Δ/νσης Δικηγορικού Βίου, ώστε να απευθύνονται οι ασκούμενοι και οι δικηγόροι Πειραιά σ΄ αυτό κι όχι στις Τοπικές Διευθύνσεις του τόπου κατοικίας τους, όπως προβλέπει το δελτίο τύπου του ΕΦΚΑ.      Προς τον σκοπό αυτό δημιούργησε Επιτροπή υποβοήθησης του έργου αυτού αποτελούμενη από τους κ.κ. Αντ. Κασιμάτη, Μ. Τριαντάφυλλο και Αρχ. Βουδιγάρη.

3.- Τη σύσταση Επιτροπής από τους κ.κ. Μ. Σταματογιάννη, Ισμ. Ζώρζου και Πολ. Περιβολάρη, για τη δημιουργία διαγνωστικής διαδικασίας για πρόσληψη DPO.

4.-  Τη σύνταξη ενημερωτικής ανακοίνωσης από τους κ.κ. Δ. Πλέσσα και Χρ. Ηλιάδη, για την επίλυση των προβλημάτων και την ενημέρωση των συναδέλφων επί του ζητήματος των ψηφιακών υπογραφών.

5.-  Μετά από υποβληθείσες αναφορές και καταγγελίες από πρώην μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου-συνταξιούχους ήδη δικηγόρους, ασφαλισμένους στον πρώην ΚΕΑΔ, για αναδρομική περικοπή της επικουρικής τους σύνταξης, με ταυτόχρονο καταλογισμό των εισπραχθέντων έως την ημέρα καταλογισμού συντάξιμων μισθών και τη διακοπή χορήγησης αυτής έως την ημέρα εξόφλησης του καταλογισθέντος ποσού, ο Δικηγορικός Σύλλογος θα θέσει το θέμα ενώπιον της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με σκοπό την ανάληψη κοινής δράσης από όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους για την ανάδειξη του ζητήματος και την αποκατάσταση της παράνομης βλάβης των συνταξιούχων συναδέλφων μας και θα αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον ΕΤΕΑΠ-ΚΕΑΔ.

6.- Μετά από συνάντηση του Προέδρου και της Γεν. Γραμματέως του Δ.Σ.Π. με την Προϊσταμένη του Ειρηνοδικείου Πειραιά που εξετάστηκαν τα προβλήματα του Δικαστηρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποστολή επιστολής προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την άμεση στελέχωση του Ειρηνοδικείου Πειραιά με δικαστικούς γραμματείς και υπαλλήλους με γνώσεις πληροφορικής, ενόψει μάλιστα της πληθώρας των εκκρεμών υποθέσεων του Ν. 3869/2010.

7.- Να προτείνει στην Ολομέλεια την παράταση της υποχρεωτικής επιστροφής καθώς και την περικοπή της επιστρεπτέας προκαταβολής.

8.- Τη διοργάνωση επιστημονικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, συγκεκριμένα: (α) ενημερωτική εκδήλωση για τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές του ΚΠολΔ με το ν. 4842/2021, (β) ενημερωτική ημερίδα για θέματα ψηφιακών υπηρεσιών, (γ) εκπαιδευτικά σεμινάρια κατά τον μήνα Απρίλιο, σε συνεργασία με το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», με τη συμμετοχή των δικηγόρων-μελών του Δ.Σ.Π. που θα μετέχουν στη διαδικασία επιλογής, που θα ακολουθήσει για την κατάρτιση Μητρώου Νομικών Εισηγητών του Κτηματολογίου και (δ) ο Δ.Σ.Π. αποφάσισε να συνδιοργανώσει με το περιοδικό Lex & Forum, τις εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. και το Πρωτοδικείο Πειραιά ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Οι ναυτικές διαφορές στον ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο χάρτη».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ