Εφημερίδα Κοινωνική

Αυτός είναι ο σάτυρος ιερέας στα Κάτω Πατήσια

Αυτός είναι ο σάτυρος ιερέας στα Κάτω Πατήσια
01 Φεβρουαρίου 2022

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την Αστυνομία, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος του ιερέα, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων (προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας) μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος.

Πρόκειται για τον:

1. ΒΕΡΛΕΚΗ Στέφανο του Ηρακλή και της Μαυρικίας, γεννηθέντα την 20-4-1985 στην Άρτα

IREAS

Έτσι «ψάρευε» κορίτσια μέσω Facebook – Τι αποκαλύπτει η δικογραφία για τους βιασμούς

Η υπόθεση του 37χρονου ιερέα στα Κάτω Πατήσια φαίνεται πως έχει πολύ βάθος. Η έρευνα του Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής και της Εισαγγελίας στα κινητά τηλέφωνα, στα τάμπλετ και τους υπολογιστές, οι καταγγελίες γυναικών που μέρα με τη μέρα πληθαίνουν και η περιγραφή της ανήλικης για τα όσα βίωνε για αρκετούς μήνες ανοίγουν νέους δρόμους στο ξεκλείδωμα και άλλων υποθέσεων.

Ο πατήρ Στέφανος Βερλέκης είναι ένας άνθρωπος που από μικρός ακροβατούσε σε δύο εαυτούς. Από τη μία, εσώκλειστος μαθητής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Τήνου, μεγαλωμένος δίπλα στον ιερέα πατέρα του και, από την άλλη, παιδί της πιάτσας που μόλις τελείωσε το σχολείο, δούλευε σε οικοδομές, delivery, ακόμη και υπάλληλος σε γραφείο τελετών. Στα 37 του, πατέρας τριών αγοριών, καταγγέλλεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στο γυναικείο φύλο, σε βαθμό να μην μπορεί να ελέγχει το πάθος του και να την πέφτει σε όποιο θηλυκό πλησίαζε την εκκλησία.

Εντέχνως, φιλοτέχνησε το προφίλ του μοντέρνου παπά με social media και παρουσιαστικό που δεν παραπέμπει στον κλασικό ιερέα με την κοτσίδα, τη μακριά γενειάδα και τα ολόμαυρα ράσα, φροντίζοντας να έχει κοντό μαλλί και περιποιημένο μούσι. Οσοι τον γνώρισαν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που έχει τρομερή ικανότητα να προσεγγίζει τον πλησίον του, να μεταδίδει γαλήνη και ηρεμία και το κυριότερο, ασφάλεια.

IREAS1

Όμως στις γυναίκες το modus του ήταν ένα και μοναδικό. Μέσα από δέκα στάδια, όπως χαρακτηριστικά τους έλεγε, να τις οδηγήσει στο κρεβάτι. Το «ΘΕΜΑ», μέσα από τη δικογραφία, μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν αλλά και αναλυτών της Ασφάλειας, ξεδιπλώνει το κουβάρι του παιδόφιλου ιερέα των Πατησίων.

Επτά χρόνια διάκονος

Ο Στέφανος Βερλέκης όλα τα χρόνια της ζωής του τα πέρασε μέσα στην εκκλησία. Ήταν μόλις 63 ημερών όταν παρέστη στη χειροτονία του πατέρα του Ηρακλή και έκτοτε ο βίος του ήταν συνυφασμένος με τη χριστιανοσύνη. Ο βενιαμίν σε μια οικογένεια με πέντε αδέλφια μεγάλωσε με τον πατέρα του, αφού οι γονείς του χώρισαν όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Ο παπα-Ηρακλής αποκάλυψε δημοσίως ότι ο μικρός του γιος μεγάλωνε κλαίγοντας και αναζητώντας τη μητέρα του, ενώ σε ηλικία 12 ετών στιγματίστηκε από τον δεύτερο γάμο της μητέρας του, στον οποίο πρωταγωνίστησε και ο πατέρας του. Ακολουθώντας τον δρόμο του μεγαλύτερου αδελφού του, αποφάσισε να φύγει από την Αρτα και εσώκλειστος να τελειώσει το Εκκλησιαστικό Λύκειο της Τήνου

Κανείς δεν ξέρει αν είχε πράγματι αποφασίσει να γίνει ιερέας ή κάτι άλλο τον ώθησε να πάρει αυτό τον δρόμο. Γιατί, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, ο Στέφανος, τελειώνοντας το Λύκειο και για να φύγει από την αγκαλιά του πατέρα του, πήγε στο Ναύπλιο όπου ζούσε ο μεγάλος του αδελφός που ήταν στρατιωτικός.

Προτού πάει φαντάρος, πρόλαβε να δουλέψει σε οικοδομές και σε γραφεία τελετών σκάβοντας τάφους, να αγοράσει μηχανάκι και για ένα διάστημα να γίνει διανομέας φαγητού. Η ζωή του έμοιαζε με αυτή ενός φυσιολογικού νεαρού που δεν φαινόταν να έχει ιδιαίτερη κλίση στην εκκλησία και τίποτα δεν έδειχνε ότι λίγα χρόνια αργότερα θα φόραγε το ράσο και θα μεταμορφωνόταν σε κληρικό που απέκτησε την ιδιότητα του πνευματικού και εξομολόγου. Ολα φαίνεται πως άλλαξαν για τον Στέφανο Βερλέκη, όταν απολύθηκε από τον στρατό.

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ