Εφημερίδα Κοινωνική

“Ξεπαρθενών”: Ξεσπούν οι φύλακες αρχαιοτήτων για την ταινία με ζευγάρι να κάνει σεξ στην Ακρόπολη

 Breaking News

“Ξεπαρθενών”: Ξεσπούν οι φύλακες αρχαιοτήτων για την ταινία με ζευγάρι να κάνει σεξ στην Ακρόπολη
10 Ιανουαρίου 2022

Την έντονη αντίδραση των φυλάκων αρχαιοτήτων προκάλεσε η ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Ξεπαρθενών”, που δείχνει ένα ζευγάρι ανδρών να κάνει σεξ στην Ακρόπολη. Σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) κάνουν λόγο για “ξεφτίλα” και “ντροπή”, όπως και για “απαράδεκτη και σχεδιασμένη πράξη, η οποία είχε μοναδικό στόχο να βλάψει τη χώρα και τον πολιτισμό μας”.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα προβλήματα στελέχωσης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, ωστόσο, επισημαίνεται ότι “μια σχεδιασμένη πράξη, ακόμα και όταν πρόκειται για κλοπή, δεν αποτρέπεται εύκολα. Ακόμα και αν ήταν διπλάσιος ο αριθμός των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη, πάλι θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί, γιατί βλέπετε δεν μπορούμε να έχουμε ένα φύλακα πίσω από κάθε επισκέπτη για να τον προσέχει”.

“Και επειδή μιλάνε για ευθύνες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα διερευνηθούν, μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και για ευθύνες των συντελεστών αυτής της «ταινίας»; Δε μπορεί να φταίει το θύμα και όχι ο θύτης. Εκτός κι αν η ατιμωρησία και ο ωχαδερφισμός έχουν κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια ξεφτίλα και τέτοια ντροπή”, καταλήγει η ΠΕΥΦΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για την επίμαχη σκηνή στη συγκεκριμένη ταινία μικρού μήκους, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι “για τις συγκεκριμένες σκηνές προφανώς δεν έχει δοθεί καμία άδεια”, ενώ με εντολή της Λίνας Μενδώνη διενεργείται προκαταρκτική εξέταση ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες “υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες”.

Η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ για τον “Ξεπαρθενών”

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Με μεγάλη αγανάκτηση και ντροπή παρακολουθήσαμε πλάνα από μία αισχρή κατά τα άλλα «ταινία», σκηνή της οποίας γυρίστηκε στην Ακρόπολη. Μια απαράδεκτη και σχεδιασμένη πράξη, η οποία είχε μοναδικό στόχο να βλάψει τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Η επιλογή του τόπου ήταν άκρως προκλητική, όταν σχεδόν η μοναδική θετική αναφορά παγκοσμίως είναι ο πολιτισμός μας. Αυτό που έγινε δεν είναι απλά μία πράξη βεβήλωσης μνημείου.

Θέλουμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι προβλήματα στελέχωσης Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων υπήρχαν και υπάρχουν και αυτό έχει να κάνει με το ότι το Υπουργείο Οικονομικών σχεδόν ποτέ δεν εγκρίνει προσλήψεις αρχαιοφυλάκων. Όμως, πρέπει να γνωρίζετε ότι μια σχεδιασμένη πράξη, ακόμα και όταν πρόκειται για κλοπή, δεν αποτρέπεται εύκολα. Ακόμα και αν ήταν διπλάσιος ο αριθμός των αρχαιοφυλάκων στην Ακρόπολη, πάλι θα ήταν δύσκολο να αποτραπεί, γιατί βλέπετε δεν μπορούμε να έχουμε ένα φύλακα πίσω από κάθε επισκέπτη για να τον προσέχει. Και επειδή μιλάνε για ευθύνες, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα διερευνηθούν, μήπως θα έπρεπε να μιλήσουμε και για ευθύνες των συντελεστών αυτής της «ταινίας»; Δε μπορεί να φταίει το θύμα και όχι ο θύτης. Εκτός κι αν η ατιμωρησία και ο ωχαδερφισμός έχουν κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τέτοια ξεφτίλα και τέτοια ντροπή”.

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ