Εφημερίδα Κοινωνική

Σοκαριστική περιγραφή του ιατρού Νίκου Βλαχάκου για όσα συνέβησαν στην τελευταία εφημερία του ΤΖΑΝΕΙΟΥ

 Breaking News

Σοκαριστική περιγραφή του ιατρού Νίκου Βλαχάκου για όσα συνέβησαν στην τελευταία εφημερία του ΤΖΑΝΕΙΟΥ
20 Ιανουαρίου 2022

Ο δημοτικός σύμβουλος, ειδικευμένος χειρουργός -Διευθυντής στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά, Νίκος Βλαχάκος ενημέρωσε την Τετάρτη το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά για πώς βιώνει την κατάσταση με την πανδημία μέσα στο νοσοκομείο και στο χώρο της Υγείας γενικότερα.

Ο ίδιος με την εικόνα που είχε από την τελευταία εφημερία αλλά και με τα όσα βλέπουν τα μάτια του το τελευταίο διάστημα, είπε συμπερασματικά: «δεν πάμε καθόλου καλά…».

Και πρόσθεσε: «Ζήσαμε τραγικές καταστάσεις στην τελευταία εφημερία. Όλες οι κλίνες COVID, που είναι 130, ήταν πλήρεις και είμαστε σε συζητήσεις για το τι θα κάνουμε στην επόμενη εφημερία, το Σάββατο. Θα αναγκαστούμε, ενδεχομένως να κλείσουμε πτέρυγα του νοσοκομείου, για να αναπτυχθούν εκεί κλίνες COVID. Τα μηνύματα δεν είναι καλά, υπάρχει πραγματικό “τσουνάμι” από την Όμικρον και σύμφωνα με όσα είδα στην τελευταία εφημερία, προσωπικά, δεν διατηρώ ελπίδες ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, όπως κάποιοι λένε.

Ακούω και εγώ, όπως και εσείς, μηνύματα ότι ίσως ελαχιστοποιηθούν τα κρούσματα το επόμενο διάστημα, αλλά αυτό στην πράξη δεν φαίνεται.

Την Τρίτη, στην εφημερία είχαμε 190 προσελεύσεις στο νοσοκομείο για ύποπτα κρούσματα και τα 45 έκαναν εισαγωγή.

Είχαμε περιστατικά όλων των ηλικιών, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η ΜΕΘ είναι γεμάτη.

Υπάρχει αυτή τη στιγμή η διασύνδεση με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά δυστυχώς τα ένα από τα τρία γέμισε και έπεται συνέχεια και για τα άλλα.

Για 20ημέρες ακόμη προβλέπω ότι θα υποστούμε μεγάλη πίεση. Εμβολιαστείτε και περάστε το μήνυμα. Προσοχή στα μέτρα. Στην Υγεία δεν υπάρχει μόνο η COVID, υπάρχουν και άλλα περιστατικά που καλούμαστε να βοηθήσουμε. Εκεί οι καταστάσεις είναι δύσκολες».

 

 

 

 

 

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ