Εφημερίδα Κοινωνική

Μανωλάκος: «Εξαίρεση των ανταποκριτών ΟΓΑ του Αργοσαρωνικού από την μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στην Τοπική Δ/νση Α΄ Πειραιά»

 Breaking News

Μανωλάκος: «Εξαίρεση των ανταποκριτών ΟΓΑ του Αργοσαρωνικού από την μεταφορά αρμοδιοτήτων τους στην Τοπική Δ/νση Α΄ Πειραιά»
07 Ιανουαρίου 2022

Ο Βουλευτής Α” Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε, την Τετάρτη 05/01/2022, Αναφορά, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα: «Η υπ’ αριθ. Πρωτ. 15/04-01-2022 επιστολή του Δήμου Σπετσών, περί της παύσεως των ανταποκριτών ΟΓΑ/e-ΕΦΚΑ των Δήμων του Αργοσαρωνικού»

Με την Αναφορά τίθεται υπόψη η επιστολή του Δήμου Σπετσών, με την οποία ζητείται να εξαιρεθεί ο Δήμος Σπετσών από την μεταφορά αρμοδιοτήτων των ανταποκριτών του ΟΓΑ, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι οι δημότες Σπετσών να μεταβαίνουν εν μέσω χειμώνα και πανδημίας στον Πειραιά για την εξυπηρέτησή τους.

Ο κ. Μανωλάκος ζήτησε, να εξεταστεί το αίτημα με την δέουσα προσοχή και να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα όχι μόνο για τον Δήμο Σπετσών αλλά και για τους λοιπούς Δήμους του Αργοσαρωνικού, όπως συμβαίνει σε παρόμοιες περιπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

«Πειραιάς, 05/01/2022

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Θέμα: «Η υπ’ αριθ. Πρωτ. 15/04-01-2022 επιστολή του Δήμου Σπετσών, περί της παύσεως των ανταποκριτών ΟΓΑ/e-ΕΦΚΑ των Δήμων του Αργοσαρωνικού»

Κύριε Υπουργέ,

Θέτω υπόψιν σας την επιστολή του Δήμου Σπετσών, προς τον Δντη ΟΓΑ κ. Π. Δουφεξή, με την οποία ζητείται η εξαίρεση των ανταποκριτών του τέως ΟΓΑ, που υπηρετούν στον Δήμο Σπετσών, από την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στην Τοπική Διεύθυνση Α΄ Πειραιά, δεδομένου ότι, στα όρια του Δήμου Σπετσών, δεν λειτουργεί γραφείο ΕΦΚΑ και οι ασφαλισμένοι στον τέως ΟΓΑ δημότες Σπετσών θα είναι αναγκασμένοι, εν μέσω πανδημικής κρίσης και χειμώνα, να ταξιδεύουν, προς εξυπηρέτησή τους στον Πειραιά.

Λαμβανομένων υπόψη των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών των Δήμων του Αργοσαρωνικού, σάς παρακαλώ, όπως αντιμετωπίσετε το ζήτημα αυτό με τη δέουσα ευαισθησία και εξαιρέσετε τους ανταποκριτές ΟΓΑ όλων των Δήμων του Αργοσαρωνικού, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Σπετσών, από την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στην Τοπική Δνση Α΄ Πειραιά, όπως συμβαίνει σε πολλές περιοχές της χώρας, σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Ο Αναφέρων

Νικόλαος Μανωλάκος

Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.»

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ