Εφημερίδα Κοινωνική

Επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Υγείας

 Breaking News

Επείγουσα επιστολή του Δημάρχου Πόρου προς τον Υπουργό Υγείας
12 Ιανουαρίου 2022

 

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης απέστειλε στις 11.1.2022 την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη με κοινοποίηση στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως:

 

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το 2016 το Περιφερειακό Ιατρείο Πόρου χαρακτηρίσθηκε με ΦΕΚ ως Πολυδύναμο «εξαιτίας ιδιαίτερων γεωγραφικών και πληθυσμιακών αναγκών» και σε αυτό μεταφέρθηκαν 5 οργανικές θέσεις του καταργηθέντος Κ.Υ. Θήρας. Μέχρι σήμερα ωστόσο καμία από τις θέσεις αυτές δεν έχει καλυφθεί με προσωπικό. Αντιθέτως, το Π.Π.Ι. λειτουργεί: α) μόνο με την μία ιατρό που υπηρετούσε σε αυτό έως το 2016, β) μόνο κάποιες μέρες της εβδομάδας οι οποίες δεν ανακοινώνονται στους πολίτες και τον Δήμο, γ) μόνο μέχρι τις 14:00 τις μέρες αυτές και δ) χωρίς να διενεργεί εφημερίες ετοιμότητας (τηλεφωνική διαθεσιμότητα για επείγοντα περιστατικά). Σημειώνεται ότι κατά παράβαση υπηρεσιακής εντολής που φέρεται να έχει δώσει η 2η ΥΠΕ η ιατρός τοποθετείται σε βραδινές εφημερίες στο Κ.Υ., γεγονός που αποτελεί και την αιτία της ελλιπούς και ακανόνιστης παρουσίας της στο Π.Π.Ι. Πόρου.

Ο Δήμος μας, από το 2015 παρέχει δωρεάν στο Υπουργείο σας τους σύγχρονους χώρους στέγασης του Π.Π.Ι. Πόρου και έχει προμηθευτεί ασθενοφόρο για διακομιδές (με οδηγούς του Δήμου πιστοποιημένους από το ΕΚΑΒ), στο οποίο ωστόσο, λόγω άρνησης του Υπουργείου σας να εγκρίνει μια τέτοια διαδικασία, αρνούνται να επιβιβάζονται οι ιατροί του Π.Π.Ι. και του Κ.Υ. Έτσι, οι διακομιδές επειγόντων περιστατικών στο νησί μας διενεργούνται αποκλειστικά μέσω του Κ.Υ Γαλατά και συνεπώς με τεράστια καθυστέρηση (ειδικά το βράδυ λόγω μη-λειτουργίας του πορθμείου). Τέλος, ο Δήμος μας έχει δεσμευτεί για την παροχή επιδομάτων διαμονής-σίτισης στους ιατρούς που θα τοποθετηθούν στο Π.Π.Ι. Πόρου, με την προϋπόθεση ότι αυτοί δεν θα καλύπτουν τα κενά του Κ.Υ. Γαλατά (κάτι για το οποίο δεν δεσμεύεται έως τώρα το Υπουργείο σας).

Για το ελλιπές και παράνομο καθεστώς λειτουργίας του Π.Π.Ι. έχω αποστείλει από το 2015 είκοσι δύο (22) έγγραφα στην αρμόδια 2ηΥΠΕ, το ΕΚΑΒ και τους προκατόχους σας Υπουργούς, ενώ το 2019 υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελία του Πειραιά λόγω διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών. Έχω ζητήσει επίσης συναντήσεις με τους προκατόχους σας και με εσάς, χωρίς ανταπόκριση μέχρι σήμερα.

Με την παρούσα επιστολή, σάς κάνω προσωπική έκκληση για την άμεση κάλυψη των ανωτέρω ελλείψεων. Επιπλέον, τονίζω ότι στο Π.Π.Ι. δεν διενεργούνται rapid tests και συνεπώς σε περίπτωση που στα Σχολεία του Πόρου βρεθούν κρούσματα κορωνοϊού, δεν είναι δυνατή η διενέργεια δωρεάν rapid tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Αν συμβεί αυτό, δε, έχω ενημερώσει ήδη το Υπ. Παιδείας ότι θα προβώ στην διακοπή λειτουργίας των Σχολείων του νησιού λόγω «έκτακτων συνθηκών», σύμφωνα με την αρμοδιότητα του α.94 του Καλλικράτη. Για τον λόγο αυτό απευθύνω επιπλέον έκκληση ώστε το Υπουργείο να φροντίσει για την άμεση έναρξη διαδικασίας διενέργειας rapid tests στο Π.Π.Ι. και να ενημερώσει επισήμως τον Δήμο μας για αυτό.

Τέλος, υπενθυμίζω την παράκλησή μου για διενέργεια μιας συνάντησης για να συζητήσουμε όλα τα ανωτέρω.

Με εκτίμηση, ο Δήμαρχος Πόρου, Ιωάννης Δημητριάδης»


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ