Εφημερίδα Κοινωνική

Βόρεια Ελλάδα: Αποδράστε στον «Αστερόκοσμο» και το «Μύλο των Ξωτικών»

Βόρεια Ελλάδα: Αποδράστε στον «Αστερόκοσμο» και το «Μύλο των Ξωτικών»
23 Δεκεμβρίου 2021

Πολλές και ενδιαφέρουσες είναι οι προτάσεις για χριστουγεννιάτικες «αποδράσεις» στη Βόρεια Ελλάδα.

Η ΔΕΘ-Helexpo λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο της Θεσσαλονίκης και πάλι τον «Αστερόκοσμο». Φιλοξενείται μόνο σε εξωτερικούς χώρους και όχι και σε περίπτερα όπως γινόταν μέχρι το 2019, και φυσικά πάντα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το 2019 είχε περισσότερους από 200.000 επισκέπτες, ενώ φέτος οι υπολογισμοί κάνουν λόγο για περίπου τους μισούς.

Η «Ονειρούπολη» της Δράμας επανήλθε φέτος, με την υπογραφή της Disney. Σε έκταση περίπου 80 στρεμμάτων, το ονειρεμένο σκηνικό έχει ήδη ξεδιπλωθεί αναμένοντας μικρούς και μεγάλους για να δουν από κοντά το παλάτι της πριγκίπισσας Ελσας, το δάσος των ευχών, τον κεραυνό Μακουίν, τη Μουλάν, τη Ραπουνζέλ και πολλούς ακόμη αγαπημένους χαρακτήρες. Η Ονειρούπολη αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης για τους επισκέπτες που κάθε χρόνο πλήθαιναν, με έτος αφετηρίας και δημιουργίας του πάρκου το 2004.

Στα Τρίκαλα, έχει ήδη αρχίσει τη λειτουργία του ο «Μύλος των Ξωτικών». Φέτος, ο Αγιος Βασίλης είναι… «πράσινος» και τα Χριστούγεννα θα έχουν ένα επιπλέον μήνυμα: αυτό του σεβασμού στο περιβάλλον, της αειφορίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της λιγότερης χρήσης πλαστικού, της κομποστοποίησης κ.ά.

Στην Καστοριά, στήθηκε η «μαγική λιμνοπολιτεία», η οποία αναμένεται να αποτελέσει την ατραξιόν των Χριστουγέννων για όλη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Θα ολοκληρωθεί αρχές Ιανουαρίου 2022, όταν δηλαδή στην ακριτική πόλη αρχίζουν τα ραγκουτσάρια.

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ