Εφημερίδα Κοινωνική

Στην ψηφιακή εποχή τα ναυπηγεία: SHI και Microsoft ενώνουν δυνάμεις

 Breaking News

Στην ψηφιακή εποχή τα ναυπηγεία: SHI και Microsoft ενώνουν δυνάμεις
02 Δεκεμβρίου 2021

Στην επιτάχυνση της μετάβασης σε ναυπηγεία χαμηλού κόστους και υψηλής απόδοσης στοχεύει η νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Samsung Heavy Industries (SHI), που προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού Microsoft Korea για την ψηφιοποίηση των ναυπηγείων της.

Συγκεκριμένα, με βάση τη συμφωνία, η SHI θα χρησιμοποιήσει τις λύσεις πληροφορικής της Microsoft που βασίζονται σε cloud και την τεχνογνωσία της. Να αναφερθεί ότι το 2019, η SHI καθιέρωσε μια στρατηγική ψηφιακού μετασχηματισμού με την ονομασία «Smart Samsung Heavy Industries (SHI)», η οποία προωθεί την επιχειρηματική καινοτομία χρησιμοποιώντας ψηφιακή τεχνολογία σε όλους τους τομείς του ναυπηγείου, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού, της παραγωγής αλλά και των αγορών.

Επίσης, χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Microsoft για να αυξήσει την παραγωγικότητα και να δημιουργήσει ένα φορητό περιβάλλον εργασίας βασισμένο σε ασύρματο δίκτυο υψηλής ταχύτητας στο ναυπηγείο Geoje.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, η Microsoft θα παρέχει την υπηρεσία cloud computing Azure, τεχνητή νοημοσύνη (AI), λογισμικό συνεργασίας Teams και τεχνολογία metaverse στην SHI, η οποία σχεδιάζει να συγκεντρώσει όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες από κάθε τομέα σε έναν ψηφιακό εικονικό χώρο.

«Ο απώτερος στόχος του Smart SHI” είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επεξεργάζεται όλες τις πληροφορίες στο ναυπηγείο με προηγμένη τεχνολογία πληροφορικής», όπως δήλωσε ο Bae Jin-Han, CFO του SHI Management Support Office.

Από την πλευρά του ο Lee Ji-Eun, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft Korea, πρόσθεσε ότι «σκοπεύουμε να συνεργαστούμε ενεργά, ώστε ο ψηφιακός μετασχηματισμός της SHI να γίνει μια αντιπροσωπευτική ιστορία επιτυχούς καινοτομίας πληροφορικής στη ναυπηγική και υπεράκτια βιομηχανία μέσω των πιο πρόσφατων τεχνολογιών και λύσεων που βασίζονται στο Microsoft Cloud».

Πηγή: maritimes.gr


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ