Εφημερίδα Κοινωνική

Revenge Porn: Για κακούργημα θα διώκονται οι δράστες – Τι εξετάζει το υπ. Δικαιοσύνης

 Breaking News

Revenge Porn: Για κακούργημα θα διώκονται οι δράστες – Τι εξετάζει το υπ. Δικαιοσύνης
15 Δεκεμβρίου 2021

Την αυστηροποίηση της ποινής για τους δράστες του revenge porn και συγκεκριμένα για όσους παράνομα διοχετεύουν – διακινούν, μέσω διαδικτύου ή άλλου μέσου, ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σε σχέση με την ερωτική ζωή, εξετάζει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στον απόηχο της υπόθεσης που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με «πρωταγωνιστή» τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο των «Ράδιο Αρβύλα», το υπουργείο Δικαιοσύνης εξετάζει την αναβάθμιση του ποινικού χαρακτηρισμού της πράξης σε κακούργημα και κατ’ επέκταση την αύξηση της επαπειλούμενης ποινής.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υπάρξει ειδική επιβαρυντική περίσταση όταν η πράξη στρέφεται κατά ανηλίκου θύματος στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας των ανηλίκων και των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων που έχει επιδείξει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ξέσπασε η πρώην του «Είχα ενημερώσει τη σύζυγό του πριν παντρευτούν» – Το μήνυμα προς όλες τις γυναίκες

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώην σύντροφος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, η οποία τον κατήγγειλε ότι δημοσιοποίησε ερωτικές στιγμές τους σε ιστοσελίδα για ενηλίκους, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και αναφέρθηκε στις γυναίκες που βγήκαν να μιλήσουν μετά από την καταγγελία της που έγινε γνωστή αλλά έστειλε και το μήνυμά της στους Ράδιο Αρβύλα.

Αρχικά είπε: «Σε δύο κανάλια σε γνωστές ιστοσελίδες του διαδικτύου χρησιμοποιούσε ψευδώνυμο, δήλωνε ότι είναι άντρας 55 ετών τότε και ενδιαφέρεται για γυναίκες. Χρησιμοποιούσε ως ψευδώνυμο ένα άσχετο αντρικό όνομα. Εκεί αφού με ενημέρωσε η γνωστή μου για την ύπαρξη βίντεο στο οποίο με αναγνώρισε, βρήκα τέσσερα βίντεο και 300 φωτογραφίες τα οποία είτε του είχα στείλει για προσωπική χρήση, είτε τα τραβούσε μόνος του. Δεν γνώριζα ότι θα τα δημοσιοποιήσει.»!

Και πρόσθεσε: «Μεγάλο μέρος από το υλικό είχε τραβηχτεί με τη συγκατάθεσή μου και άλλο εν αγνοία μου, δεν υπήρχαν όμως κρυφές κάμερες και αυτό θέλω να το πω. Τον εμπιστεύτηκα και με πρόδωσε.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις γυναίκες που βγήκαν να μιλήσουν και με τη μαρτυρία τους να στηρίξουν τα όσα πέρασα. Αυτή τη στιγμή είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, το τηλέφωνό μου χτυπάει συνεχώς, θα ήθελα μέσα από την εκπομπή σας να ζητήσω να μη με ενοχλούν. Όταν νιώσω έτοιμη θα μιλήσω από μόνη μου.»!

Και υπογράμμισε: « Είναι πολύ δύσκολο και στενάχωρο να μαθαίνεις πως πιθανόν μεγάλος αριθμός ατόμων και επαγγελματιών που εργάζονται στο Ράδιο Αρβύλα μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους, όμως αυτό θα έπρεπε να το σκεφτεί ο ίδιος ο Στάθης πριν κάνει όσα έκανε. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση, δεν το γνώριζαν. Μου το είχε πει και ο ίδιος ο Στάθης, δεν τους είχε ενημερώσει γιατί ντρεπόταν. Μάλιστα, από το διάστημα που ήμασταν μαζί δεν είχα καταλάβει ότι έκαναν κολλητή παρέα εκτός από το επαγγελματικό κομμάτι. Λυπάμαι αλλά γι’ αυτό δεν φταίω εγώ. Αντίστοιχα όπως σας είπα και χθες και εγώ δεν απευθύνθηκα σε δημοσιογράφους γιατί σκέφτηκα ότι θα τον καλύψουν και δεν θα με πιστέψουν. Πάλευα τρία χρόνια για να κατέβουν τα βίντεο και ακόμα αναδημοσιεύονται.

Θέλω να ακούσουν την επιθυμία μου και να σεβαστούν την ψυχολογία μου γιατί δεν είμαι καλά. Αυτή τη στιγμή θέλω να ηρεμήσω και όσοι ασχολούνται με την υπόθεση να το σεβαστούν. Δεν είναι η ώρα να πούμε κάτι παραπάνω. Αν υπάρχουν και άλλες κοπέλες έστω και ανώνυμα ας μιλήσουν ή ας επικοινωνήσουν και με τη δικηγόρο μου».

Όπως δήλωσε η καταγγέλλουσα στην εκπομπή «σχετικά με την πληροφορία που είχατε και μου μεταφέρατε, οφείλω να επιβεβαιώσω ότι είχα ενημερώσει τη μέλλουσα γυναίκα του, σε μια τυχαία συνάντηση που είχαμε οι τρεις μας σχετικά με το επερχόμενο δικαστήριο και για όσα μου συνέβησαν, παρουσία και του ιδίου. Τότε δεν είχαν ακόμα παντρευτεί και θεώρησα σωστό να την ενημερώσω για να ξέρει. Εκείνος την πήρε και έφυγαν…».

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ