Εφημερίδα Κοινωνική

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου

 Breaking News

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης στον Δήμο Μαρκοπούλου
08 Δεκεμβρίου 2021

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, ο δωρεάν προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Κέντρο Ημέρας του «IASIS AMKE».

Τη δράση, που αποτέλεσε μια ακόμη πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Δ. Αλλαγιάννης, αναδεικνύοντας τόσο τη σημασία της πρόληψης της υγείας, όσο και την προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής – ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας – στην ενίσχυση της «Τρίτης Ηλικίας», των πιο ευάλωτων δηλαδή συμπολιτών μας, που έχουν περισσότερο την ανάγκη μας και ενισχύονται από δομές του Δήμου, όπως τα ΚΑΠΗ και το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Πολύ θετική εντύπωση για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Δήμου, εξέφρασαν και οι ίδιοι οι πολίτες που έλαβαν μέρος στον διαγνωστικό έλεγχο, αρκετοί εκ των οποίων ενημερώθηκαν από τους ειδικούς του «IASIS AMKE», τόσο για τις παροχές του Προγράμματος, όσο και τους τρόπους φροντίδας ανοϊκών ασθενών, των οποίων τυγχάνει να είναι φροντιστές.

dim-markopoulou prolipsi

 

 

 

 

 

 

Οι 35 πολίτες που εξετάστηκαν – στην πλειονότητα τους άνω των 60 ετών – ενημερώθηκαν άμεσα για τα αποτελέσματα της εξέτασης και όπου κρινόταν απαραίτητο, ακολουθούσε ενημέρωση από τον ψυχίατρο του Προγράμματος. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, κάποιοι εξυπηρετούμενοι παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Ημέρας του «IASIS AMKE» στη Γλυφάδα, για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.

Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο, τη δέσμευση του Δήμου Μαρκοπούλου να παραμείνει δίπλα στα ευάλωτα ηλικιακά ή κοινωνικά αποκλεισμένα άτομα, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, συνδρομής και θεραπείας, όσο και ενημέρωσης – ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης που ενισχύουν φαινόμενα απομόνωσης – διεκδικώντας την ενίσχυση του έργου της Κοινωνικής Υπηρεσίας και των σχετικών δομών του Δήμου, με κάθε δυνατό μέσο και συμμετοχή σε διαθέσιμα προγράμματα και στρατηγικές συνεργασίες με αρμόδιους φορείς.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ