Εφημερίδα Κοινωνική

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Τι θα γίνει στην Αττική (Σάββατο 04/12)

 Breaking News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας – Τι θα γίνει στην Αττική (Σάββατο 04/12)
04 Δεκεμβρίου 2021

Βροχές και καταιγίδες. Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις. Νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή μικρή εξασθένηση. Μεταφορά σκόνης και λασποβροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές ιδιαίτερα στα δυτικά, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, περιοχές όπου θα εκδηλωθούν και χαλαζοτπώσεις. Παράλληλα θα εκδηλωθεί μεταφορά σκόνης από την Αφρική, κυρίως στα ανατολικά, στα νότια και στο Αιγαίο, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχών και καταιγίδες, κατά τόπους και κατά περιόδους.

Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι παροδικά έντονα, ενώ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης χαλαζόπτωσης. Από αργά το απόγευμα ο βράδυ θα παρουσιάσει βελτίωση.

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 7 μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή προοδευτική εξασθένηση το απόγευμα, Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

 
Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/deltio.cfm


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ