Εφημερίδα Κοινωνική

Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά – Εντυπωσιακές εικόνες

 Breaking News

Φωταγωγήθηκε ο Πύργος του Πειραιά – Εντυπωσιακές εικόνες
08 Δεκεμβρίου 2021

Ο Πύργος του Πειραιά, το δεύτερο ψηλότερο κτίριο της χώρας με τους 24 ορόφους, συνολικού ύψους 84 μέτρων, φωταγωγήθηκε και παρά τις σκαλωσιές για την ανακατασκευή του, προσέφερε φαντασμαγορικές εικόνες. Η φωταγώγηση του Πύργου έγινε το βράδυ της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου.

Το συγκεκριμένο κτίριο, σήμα κατατεθέν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναμένεται να αξιοποιηθεί μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης. H συνολική επιφάνεια του έργου είναι 34.600 τ.μ. και ο αρχικός του σχεδιασμός που πραγματοποιήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ιωάννη Βικέλα, Γεράσιμο Μολφέση και Αλέξανδρο Λοΐζο, ολοκληρώθηκε το 1975. Ωστόσο, το εσωτερικό του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους. Το 2020 ο Δήμος του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία επενδυτών για τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε γραφεία, χώρους λιανικού εμπορίου και εστιατόρια, καθώς και για την αναβάθμιση της πρόσοψης του κτιρίου. Η κοινοπραξία αποτελείται από την Dimand SA μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) και την Prodea Investments και κατόπιν διαγωνισμού το αρχιτεκτονικό γραφείο PILA του Ηλία Παπαγεωργίου και Χριστίνας Παπαλεξανδρή, με έδρα την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τον επανασχεδιασμό της πρόσοψης του Πύργου Πειραιά.

H αναγέννηση του θρυλικού Πύργου του Πειραιά έχει ξεκινήσει και όλοι αναμένουν τη νέα όψη που θα αλλάξει εντελώς την εικόνα του λιμανιού.

pyrgos peiraia (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

pyrgos peiraia (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

pyrgos peiraia (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ