Εφημερίδα Κοινωνική

Απογραφή – Ανοικτή η πλατφόρμα για όσους έχουν ήδη κωδικούς – Πώς θα απογραφούν οι υπόλοιποι

 Breaking News

Απογραφή – Ανοικτή η πλατφόρμα για όσους έχουν ήδη κωδικούς – Πώς θα απογραφούν οι υπόλοιποι
15 Δεκεμβρίου 2021

Η απογραφή 2021 συνεχίζεται, ενώ στη διαδικασία και πώς θα συνεχιστεί από εδώ και πέρα αναφέρθηκε ο Θάνος Θανόπουλος, επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ).

Ο κ. Θανόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν προβεί σε ηλεκτρονική αυτό-απογραφή, θα απογραφούν μέσω απογραφέα υπαλλήλου, δια ζώσης ή μέσω τηλεφώνου, με ραντεβού που θα οριστεί, μετά από τηλεφώνημα που θα γίνει στους πολίτες από τους απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ.

Τι ισχύει για όσους διαθέτουν κωδικούς

Ο επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας είπε ακόμη πως η πλατφόρμα της ηλεκτρονικής απογραφής παραμένει ανοιχτή για όσους θέλουν να κάνουν διορθώσεις, αλλά και πως παραμένει ενεργή για όλους όσοι έχουν στα χέρια τους κωδικούς από την ΕΛΣΤΑΤ, αλλά ακόμη δεν έχουν κάνει την αυτό-απογραφή.

«Όσοι θέλουν να απογραφούν και έχουν κωδικούς στα χέρια τους, μπορούν ακόμη να απογραφούν, είναι ανοιχτή για αυτούς η πλατφόρμα για την αυτό-απογραφή. Ξέρουμε που έχουμε δώσει κωδικούς και παρακολουθούμε την ροή των κωδικών, μέσα στις επόμενες ημέρες θα έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί τους για να γίνει μέσω απογραφέα η διαδικασία, εάν δεν υπάρξει αυτό-απογραφή», είπε ο κ. Θανόπουλος.

Τι θα γίνει με τους στρατεύσιμους

«Οι στρατεύσιμοι θα απογραφούν με φυσική παρουσία στον τόπο που υπηρετούν, ενώ όσοι μετανάστες είναι μόνιμοι κάτοικοι θα απογραφούν στον τόπο κατοικίας τους», σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήματα τηλεθεατών.

Σε ότι αφορά την συμμετοχή των πολιτών, ο επιεκφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε την ικανοποίηση του, λέγοντας πως «ξεκίνησε ως απογραφή υβριδικής μορφής, ηλεκτρονικά και με φυσική παρουσία και εξελίσσεται ως μια απογραφή κατ΄ εξοχήν ηλεκτρονική. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την εξέλιξη της ηλεκτρονικής απογραφής».

«Δεν θα δοθούν πουθενά τα στοιχεία που θα δώσουν τα νοικοκυριά για την κατάσταση τους, εκτός από ζήτημα ποινικής δίωξης, είναι ατιμωτικό για εμάς να τα μοιραστούμε με άλλες υπηρεσίες ή ιδιωτικούς φορείς. Θα αξιοποιηθούν μόνο για στατιστικούς λόγους και λόγους απογραφής», είπε ο κ. Θανόπουλος.

Στη συνέχεια ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεν μας ενδιαφέρει η λογική των προστίμων. Πρέπει να τονίζουμε όμως πως η διαδικασία είναι υποχρεωτική, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Χαίρομαι που είναι τόσο μεγάλη η συμμετοχή, χωρίς να έχουμε μιλήσει για τιμωρίες».

Σεξουαλική παρενόχληση απογραφέα

Σχετικά με την καταγγελία απογραφέα για σεξουαλική παρενόχληση από πολίτη, στην Κρήτη, είπε «έχουμε μεριμνήσει, έχει πάρει τον δρόμο της η υπόθεση. Τέτοια φαινόμενα ευτυχώς δεν είχαμε άλλα. Για εμάς πέρα από το υγειονομικό πρωτόκολλο, είναι το πρωτόκολλο του σεβασμού και της ευγένειας προς τους απογραφείς, είναι εργαζόμενοι που κάνουν την δουλειά τους, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν κάτι απαιτώ, είναι ο σεβασμός στους απογραφείς».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ