Εφημερίδα Κοινωνική

Συνάντηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

 Breaking News

Συνάντηση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλη με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα
23 Νοεμβρίου 2021

Γόνιμη και ουσιαστική συνάντηση, που στο επίκεντρό της είχε την προστασία και περιβαλλοντική αναβάθμιση του όρους Αιγάλεω, καθώς και την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας και των υποδομών του ΔΙΚΕΠΑΖ (Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων), είχαν πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρ. Γουρδομιχάλης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, σύμφωνα με τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γουρδομιχάλης αναφέρθηκε διεξοδικά στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για την προστασία και ανάδειξη του Όρους Αιγάλεω.

Επίσης, τόνισε στον υπουργό την ανάγκη επέκτασης των εγκαταστάσεων του ΔΙΚΕΠΑΖ, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει και νέους δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του Συνδέσμου.

Μάλιστα, ενημέρωσε τον κ. Πέτσα για την απόφαση του Δ.Σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ να δημιουργηθεί πρότυπο πάρκο σκύλων, σε έκταση δύο στρεμμάτων η οποία βρίσκεται στον χώρο του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Όπως σημειώνει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος, σκοπός του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης είναι να προστατευθεί η περιβαλλοντική αξία του όρους Αιγάλεω, να αναδειχθεί ο ιστορικός χαρακτήρας του και να μετατραπεί σε έναν οικειοποιήσιμο δημόσιο χώρο που θα προσφέρει ανάσες ζωής, ψυχαγωγίας και περιβαλλοντικής αγωγής στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου και ο ΠΕΣΥΔΑΠ έχει ήδη υποβάλει πρόταση για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο ανάπτυξης, από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός ήταν ενήμερος για πολλές από τις δράσεις του ΠΕΣΥΔΑΠ και αναγνώρισε την προσφορά του τόσο στον τομέα της περίθαλψης αδέσποτων ζώων, όσο και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και πολιτικής προστασίας.

Μάλιστα, όχι μόνο υποσχέθηκε την υποστήριξη και τη συνεργασία του, αλλά αποδέχθηκε και την πρόσκληση να επισκεφτεί στο αμέσως προσεχές διάστημα το ΔΙΚΕΠΑΖ και το όρος Αιγάλεω.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ