Εφημερίδα Κοινωνική

Πλεύρης: Στο τραπέζι το lockdown των ανεμβολίαστων -Μέσα στην εβδομάδα η επιστράτευση γιατρών

 Breaking News

Πλεύρης: Στο τραπέζι το lockdown των ανεμβολίαστων -Μέσα στην εβδομάδα η επιστράτευση γιατρών
15 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση θα πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα αφορά τους ανεμβολίαστους, αν χρειαστεί, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στο OPEN, τονίζοντας πως στο τραπέζι είναι ακόμη και το lockdown για όσους δεν έχουν σπεύσει στα εμβολιαστικά κέντρα.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας εκτιμά ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει η διαδικασία της επίταξης υπηρεσιών για τους ιδιώτες γιατρούς. «Ήδη οι σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά μάς έρχονται ονόματα γιατρών που θέλουν να έρθουν στο ΕΣΥ», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Είτε με την εθελοντική συμμετοχή είτε με την επιστράτευση, τα κενά θα καλυφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας», τόνισε ο υπουργός Υγείας. Όπως διευκρίνισε, από τη στιγμή που θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της επίταξης υπηρεσιών θα απαιτηθούν 48 ώρες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Σήμερα-αύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της εθελοντικής συμμετοχής και στη συνέχεια θα πάμε με την επίταξη υπηρεσιών», συμπλήρωσε. «Είμαστε σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους, επιθυμία μας είναι να εξαντλήσουμε την εθελοντική παρουσία των γιατρών».

«Υπάρχει μια κινητικότητα, μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε τα κενά ξεκινώντας από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά το μέτρο μπορεί να επεκταθεί αν χρειαστεί» κατάληξε ο Θάνος Πλεύρης.

O υπουργός τόνισε πως δίνονται ακόμη ονόματα ιδιωτών γιατρών που εθελοντικά έρχονται στη μάχη του ΕΣΥ.

«Μέσα στην εβδομάδα, αν δεν καλυφτούν τα κενά, θα γίνει επίταξη των υπηρεσιών, ωστόσο οι Σύλλογοι έχουν κινητοποιηθεί και καθημερινά έχουμε ονόματα που θέλουν να έρθουν εθελοντικά στο σύστημα».

700 κλίνες στη βόρεια Ελλάδα έχουν διατεθεί στο ΕΣΥ

Επανέλαβε πως υπάρχει πλήρης συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, καθώς πάνω από 700 κλίνες στη Βόρεια Ελλάδα έχουν διατεθεί στο ΕΣΥ, ενώ όλες οι κλίνες ΜΕΘ non Covid βρίσκονται υπό τη διαχείριση του ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός τόνισε πως η επιστράτευση θα γίνει πρώτα από τη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα και θα επεκταθεί όπου χρειαστεί.

Για υποχρεωτική τρίτη δόση

Όσον αφορά τα σενάρια που θέλουν να γίνεται υποχρεωτική η τρίτη δόση, ο υπουργός Υγείας ξεδίπλωσε τους προβληματισμούς του στο Open.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε στις ευάλωτες ομάδες και στους ηλικιωμένους να γίνεται η τρίτη δόση. Στην παρούσα φάση, ενημερώνουμε και επιμένουμε στο πόσο σημαντική και αναγκαία είναι», είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας πάντως παραδέχτηκε πως η υποχρεωτικότητα της τρίτης δόσης είναι ένα μέτρο που εξετάζεται, ωστόσο μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη, οπότε αν συνεχιστεί αυτό, ενδεχομένως να μη χρειαστεί κάποια παρέμβαση.

Νέα μέτρα

Σχετικά με τα νέα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως αυτά θα αφορούν ανεμβολίαστους.

«Η κυβέρνηση συζητά αν χρειάζονται περισσότερα μέτρα στους ανεμβολίαστους. Αυτά θα συζητηθούν και στην επιτροπή των ειδικών που θα γίνει την Τρίτη ή την Τετάρτη», τόνισε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως «παρακολουθούμε τα κρούσματα που θα έρθουν. Παρά την αύξηση, υπάρχουν κάποια πιο ενθαρρυντικά στοιχεία, καθώς φαίνεται πως τα κρούσματα εμφανίζουν μια σταθεροποίηση. Ωστόσο χρειάζεται παρακολούθηση», τόνισε ο υπουργός.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ