Εφημερίδα Κοινωνική

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία κατακλύζουν τη Β. Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει μέλος του κυκλώματος

 Breaking News

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία κατακλύζουν τη Β. Ελλάδα – Τι αποκαλύπτει μέλος του κυκλώματος
03 Νοεμβρίου 2021

Την ώρα που το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού επελαύνει και καθημερινά γίνονται εκκλήσεις τόσο από κυβερνητικά χείλη όσο και από τις τάξεις των ειδικών στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ορισμένοι συνεχίζουν να εκδίδουν και να προμηθεύονται πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Όπως επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ μέλος του κυκλώματος, έναντι 300 ευρώ μπορεί κάποιος να αποκτήσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία, άνευ… εμβολίου. Μάλιστα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα.

Στη Βουλγαρία, ο εμβολιασμός γίνεται από οικογενειακούς γιατρούς (σε μη ελεγχόμενο περιβάλλον – ο γιατρός είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον ασθενή, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα εμπλέκονται πάντα 6-7 άτομα στη διαδικασία) αυτό φαίνεται να έχει δώσει την ευχέρεια σε επιτήδειους να εμπορεύονται πιστοποιητικά άνευ εμβολιασμού, κάτι που έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Βουλγαρία κάθε μέρα «σπάει» αρνητικά ρεκόρ θνησιμότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και καταγραφεί τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, καθώς είναι η χώρα με τους περισσότερους «αρνητές».

Σύμφωνα με την μαρτυρία «μεσάζοντα» που προβλήθηκε στην ΕΡΤ με μόλις 300 ευρώ και μια ολιγόωρη επίσκεψη στη Σόφια, μπορεί κάποιος να προμηθευτεί Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού.

Πάντως, οι αρμόδιοι από Ελληνικής πλευράς, τονίζουν πως έχουν μπει στο μικροσκόπιο οι εμβολιασμοί Ελλήνων (μονίμων κάτοικων της χώρας μας), που εμφανίζονται να έχουν γίνει στο εξωτερικό και δη σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Στο πλαίσιο της πρόσφατης τροπολογίας του υπουργείου Υγείας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη για σοβαρές ποινικές και οικονομικές κυρώσεις απέναντι σε παράνομες πράξεις που σχετίζονται με τα τεστ και τα εμβόλια.

Τα δημοσιεύματα στα ξένα δίκτυα

Τόσο στη Βουλγαρία, όσο και τη Ρουμανία έχουν γίνει εκτενή ρεπορτάζ για το ποσό ευκολά μπορεί κάποιος στις γειτονικές μας χώρες να προμηθευτούν ένα τέτοιο έγγραφο.

Οι καταγγελίες είναι πολλές, και κυρίως προέρχονται από μαρτυρίες γιατρών που καταθέτουν πως ασθενείς παραδέχονται πως ναι μεν διαθέτουν πιστοποιητικό, χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα, από τις 21 Οκτωβρίου όσοι θέλουν να επισκεφθούν κλειστούς χώρους, όπως καφετέριες, ξενοδοχεία, αίθουσες συναυλιών, μουσεία και πισίνες, πρέπει να επιδεικνύουν το «Πράσινο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού».

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ