Εφημερίδα Κοινωνική

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821»

 Breaking News

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821»
01 Νοεμβρίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο χαρακτήρας της ημερίδας θα είναι διεπιστημονικός, προσεγγίζοντας διάφορες πτυχές της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Η ακαδημαϊκή προσέγγιση θα δώσει έμφαση, κυρίως, στο ρόλο που διαδραμάτισε ο Πειραιάς και τα προσκείμενα νησιά του, τόσο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, όσο και στα νεότερα χρόνια.  Η επιστημονική ημερίδα πλαισιώνεται από ακαδημαϊκούς και ιστορικούς του Πειραιά, με σκοπό να αναδείξει τη σημασία του Πειραιά και να ενισχύσει την ιστορική μνήμη και γνώση.

Στην επιστημονική ημερίδα θα περιγράφονται τρόποι αξιοποίησης της ιστορικής γνώσης, με στόχο τη βελτίωση της ευρύτερης κοινότητας, την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής του Πειραιά και τη μεταξύ σύνδεσή τους, αλλά και πιθανοί τρόποι εμπλουτισμού και αύξησης της γνωσιακής βάσης, που θα δημιουργηθεί από τη συγκεκριμένη ημερίδα.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 5 Νοεμβρίου 2021 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).

Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω live streaming.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ