Εφημερίδα Κοινωνική

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821» στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

 Breaking News

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821» στον Πειραϊκό Σύνδεσμο
04 Νοεμβρίου 2021

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, οργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο Πειραιάς και τα Νησιά του στην Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο χαρακτήρας της ημερίδας θα είναι διεπιστημονικός, προσεγγίζοντας διάφορες πτυχές της συγκεκριμένης ιστορικής περιόδου. Η ακαδημαϊκή προσέγγιση θα δώσει έμφαση, κυρίως, στο ρόλο που διαδραμάτισε ο Πειραιάς και τα προσκείμενα νησιά του, τόσο κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, όσο και στα νεότερα χρόνια.  Η επιστημονική ημερίδα πλαισιώνεται από ακαδημαϊκούς και ιστορικούς του Πειραιά, με σκοπό να αναδείξει τη σημασία του Πειραιά και να ενισχύσει την ιστορική μνήμη και γνώση.

panepistimio-peiraios-hmerida-1821

Η ημερίδα θα διεξαχθεί (δια ζώσης) στις 5 Νοεμβρίου 2021 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104 Πειραιάς) και χορηγός επικοινωνίας είναι το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).

Με το πέρας της ημερίδας θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Καραϊσκάκη, (πλατεία Καραϊσκάκη) από τον πρύτανη του πανεπιστημίου Άγγελο Κότιο, στο άγαλμα Ανδρέα Μιαούλη από τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκης και στο άγαλμα Νικηταρά από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Αθανάσιο Βασιλόπουλο.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί μέσω του ΑΠΕ ΜΠΕ από την σελίδα των ζωντανών μεταδόσεων από το site  https://www.amna.gr/livestream και από τη σελίδα του ΑΠΕ ΜΠΕ στο YouTube στην παρακάτω διεύθυνση: https://youtu.be/QGiJZizdUnE


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ